10 C
De Bilt

Met Halloween lekker griezelen in het centrum van Losser

Er is maar één plaats waar kinderen tijdens Halloween willen zijn: in Losser! Al jaren is het centrum van het kerkdorp booming als het gaat om het feest der griezels. Ruim voor publicatie van de activiteiten wordt de organisatie al veelvuldig gemaild, geappt of gebeld door ouders die willen weten wanneer de inschrijving open is. En die start op donderdagavond 12 oktober.

Halloween

Een kinderprogramma boordevol leuke en griezelige activiteiten in het centrum van Losser en dat allemaal rondom het thema Halloween. Pompoen carven is zo’n bezigheid. Kinderen mogen zelf een grote pompoen uithollen, versieren en meenemen naar huis. De levensechte spooky halloweenkathedraal was vorig jaar een groot succes. Dit jaar staat ie op het Martinusplein en is de binnenkant nóg spookier ingericht.

Schminken en popcorn

Wie dat té spannend vindt, kan zich laten schminken door vrijwilligers van de stichting ‘Big Smile for a Child’ of gezellig knutselen. Een lekker bakje popcorn staat klaar. Tijdens de Halloween Games kunnen de kinderen aan zes griezelige verschillende spellen meedoen, verspreid door het dorp. Een levensechte wandelende spin en engerds op spooky trikes duiken overal op in het dorp. Tussendoor kan er nog gekeken worden naar de 3D pompoenenshow op het Raadhuisplein.

Populaire griezeltocht

Het neusje van de zalm is de griezelpuzzeltocht waar kinderen al het hele jaar naar uitkijken. ’s Avonds maken de deelnemers in groepjes een ronde door het dorp langs de horecagelegenheden. Het echtpaar Egelink is al een tijd bezig met de voorbereidingen om hun cafétaria Cowyn om te toveren tot het decor van Día de Muertos, de dag van de doden, gebaseerd op Coco, Disneys populaire pixarfilm. Bij Grand Café Smit aangekomen wanen de deelnemertjes zich in Hell’s Kitchen: koken in halloweenstijl.  Op het pleintje naast Alink op de Brink gaan de aliens van Space Invaders helemaal los om het halloweenfeestje helemaal compleet te maken. Eng? Ja, hallo! Het is Halloween!

En nog meer

Tussen 10 en 16 uur kunnen bezoekers aan de boerenmarkt op zaterdag 28 oktober lekker scharrelen tussen het moois wat er op de kramen ligt. De natuur begint nu mooi te kleuren in al haar prachtige herfsttinten en dat zien we bij de aanbieders op de tafels terug: mooie herfstboeketten, herfstkransen, lekkere net geoogste producten en een keur aan pompoenen. En in de week voorafgaand aan Halloween worden de winnaars van de etalagewedstrijd voor ondernemers in de gemeente Losser bekend gemaakt.  Waar Losser groot in is? In het organiseren van halloweenactiviteiten!

Waar en wanneer?

Zaterdag 28 oktober: 10.00 – 20.00 uur in het centrum van Losser. Kijk op www.centrumlosser.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio