11.9 C
De Bilt

files verwacht door ANWB door schoolvakanties

Binnenland – Nu de schoolvakantie in de regio Noord ook is begonnen, zijn vanaf vanmiddag in het hele land alle scholen dicht. Dat zorgt vandaag voor extra drukte op de wegen.

In de regio Zuid begon vorige week de schoolvakantie, de basisscholieren in de regio Midden zijn al twee weken vrij. Het begin van de schoolvakantie is per regio traditiegetrouw de aanleiding voor veel Nederlanders om vrij te nemen. Onder de regio Noord vallen de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Files

Verwacht wordt dat meer dan een miljoen Nederlanders komend weekend naar hun vakantiebestemming gaan. De ANWB waarschuwt daarom vakantiegangers om rekening te houden met files op wegen in binnen- en buitenland.

Wegen dicht

In eigen land komen automobilisten vandaag rond Nijmegen in de file vanwege de intocht van de Vierdaagse. Ook gaan komend weekend verschillende wegen dicht voor werkzaamheden, waaronder de A28 Utrecht – Amersfoort die van vandaag 20.00 uur tot maandagochtend in beide richtingen is afgesloten. Ook de A29 is van Rotterdam richting Bergen op Zoom dicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio