10.4 C
De Bilt

Verdachte steekincident aangehouden

Rotterdam – Agenten hielden zaterdagmiddag 22 juli een 35-jarige Rotterdam aan als verdachte van het steekincident aan het Eendrachtsplein eerder in die week waarbij een Duitse man ernstig gewond raakte.

Vrijdag bracht de politie nog beelden naar buiten van de man die men verantwoordelijk acht voor het incident. Ontwikkelingen in het onderzoek maakten echter dat agenten de verdachte de volgende dag in Rotterdam wisten te traceren.

Het incident

De melding van het steekincident kwam binnen op 18 juli rond 16.00 uur. De vriendin van het slachtoffer, afkomstig uit Duitsland, was bij station Eendrachtsplein lastiggevallen door een onbekende man. Nadat de Duitser de man had aangesproken, ging die er vandoor, om even later terug te komen en de Duitser een steen in het gezicht te gooien. Ook stak hij hem met een mes in zijn zij. Het slachtoffer moest met de ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis waar hij nog steeds ligt.

Onderzoek

De politie startte direct een uitvoerig onderzoek naar het incident. Ze sprak in dat onderzoek ook met verschillende getuigen en bracht vrijdag beelden naar buiten van de vermoedelijke dader. Het onderzoek liep ondertussen door en dit resulteerde zaterdag aan de Galjootstraat in Rotterdam in de aanhouding van de man. De man werkte overigens niet erg hard mee aan zijn aanhouding. Zijn verzet maakte dat agenten de man onder schot hebben moeten houden om hem in de boeien te kunnen slaan. De Rotterdammer is inmiddels ingesloten op het bureau om gehoord te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio