8 C
De Bilt
donderdag, 28 maart 2024

Ontwikkeling Oude Toren Oostelbeers

Oostelbeers – Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zicht thuis! Ons dorp heeft veel unieke plekjes. De Oude Toren in Oostelbeers is daar een voorbeeld van. Wij willen dan ook zoveel mogelijk cultureel erfgoed behouden en beleefbaar maken voor u en onze toeristen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd om de Oude Toren in Oostelbeers verder te ontwikkelen.

De ontwikkelingen

De ontwikkeling van de Oude Toren bestaat uit twee delen: het realiseren van een belevingsconcept waarbij we zo min mogelijk veranderen aan de toren en het landschap eromheen. Hierdoor blijft de waarde van ‘’de eenzame toren in het landschap’’ overeind. Daarnaast is het belangrijk dat de samenleving de Oude Toren en het omliggende terrein ook na de herontwikkeling kan gebruiken.

Het concept

Vanuit deze twee doelstellingen heeft het ontwerpbureau Studio Marco Vermeulen een belevingsconcept uitgewerkt. In het ontwerp richten we de toren in tot een soort periscoop waarbij we de verdiepingsvloeren en het dak van de bestaande toren verwijderen en waarbij we twee draaibare spiegels in de toren aanbrengen. Als een bezoeker in de toren staat en op de begane grond kijkt, kunt u de binnenzijde van de toren en het omliggende landschap beleven doordat we dit beeld projecteren  op de draaibare spiegels. Het ontwerp is met de betrokken partners gedeeld en is unaniem positief door hen ontvangen.

Hoe verder?

Op dit moment onderzoeken we of het belevingsconcept technisch maakbaar en financieel haalbaar is. We hopen hier voor de zomervakantie duidelijkheid over te hebben. De planning is om eind 2018, in samenwerking met de betrokken partijen en de samenleving, het belevingsconcept in de Oude Toren te realiseren.

Meer weten?

Voor vragen kunt u terecht bij Rob Voets of Hans Gunter via telefoonnummer (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio