13 extra plekken in politietop voor meer diversiteit bij politie

Agenten

Binnenland – Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie neemt maatregelen voor meer diversiteit binnen de politie. Zo komen er in de politietop 13 extra plekken voor ‘divers’ talent. Dit moet dit jaar nog gebeuren.

“We zijn te eenvormig binnen de top. De politie moet herkenbaar zijn voor iedereen. De buitenwereld is enorm veranderd en de politie veranderde niet mee.” Dat zegt Akerboom in een interview met de Volkskrant. Hij vindt dat de cultuur binnen de politie snel moet veranderen.

Training voor 13 extra plekken

De top van alle elf politie-eenheden, de korpsleiding en het Politiedienstencentrum krijgt nog dit jaar een extra plek. Ook krijgen honderden leidinggevenden de komende maanden training om ‘de ongemakkelijke dialoog’ aan te gaan. Dat moet problemen met diversiteit, geweld, etnisch profileren en integriteit beter bespreekbaar maken.

De dertien nieuwe plekken in de politietop zullen worden vervuld door politiemensen met een migratie-achtergrond, maar ook door ander personeel dat in traditionele sollicitatieprocedures niet snel komt bovendrijven, zoals LHBT’ers, vrouwen, bèta’s en zij-instromers.

25 procent

Gisteren maakte korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg van de politie in Amsterdam bekend dat de helft van de nieuwe agenten in Amsterdam een migratie-achtergrond moet hebben. Akerboom zei eerder dat dat percentage voor de landelijke politie naar 20 procent moest en heeft het nu over 25 procent.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam