225.000 ouderen verrast met handgeschreven kaarten voor kerst

kaarten
Actie kerstkaarten Nationaal Ouderenfonds groot succes - © Nationaal Ouderenfonds Bunnik, 29 december 2017 225.000 ouderen verrast met handgeschreven kerstkaart Aan de oproep van het Nationaal Ouderenfonds om een kerstkaart aan een eenzame oudere te sturen, is massaal gehoor gegeven. Maar liefst 225.000 o...

Nederland – Aan de oproep van het Nationaal Ouderenfonds om kaarten voor kerst aan een eenzame oudere te sturen, is massaal gehoor gegeven. Maar liefst 225.000 ouderen hebben afgelopen feestdagen een handgeschreven kerstgroet ontvangen.

Samenwerking met PostNL

Het is de derde keer dat het Ouderenfonds, samen met PostNL, deze sympathieke kerstkaartenactie organiseert en elk jaar blijken meer kaarten binnen te komen. Niet alleen volwassenen, maar ook basisschoolleerlingen werden dit jaar gevraagd om in de pen te klimmen. Dat bleek een schot in de roos; 170.000 kinderen hebben in de klas een kerstkaart geschreven en zo eenzame ouderen een lichtpuntje bezorgd tijdens de kerstdagen.

Zeer persoonlijk

De teksten op de kaarten zijn vaak persoonlijk en hartverwarmend. “Soms twijfelen mensen even wat ze moeten schrijven aan iemand die ze helemaal niet kennen, maar wij zien de mooiste boodschappen voorbij komen,” aldus Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. “Het gaat de ontvanger ook niet om wát er precies op staat. De wetenschap dat iemand aan hem of haar denkt, is vaak al genoeg om een eenzaam iemand blij te maken. Zo vertelde een 92-jarige dame dat haar hart weer openging en ze haar bloed weer voelde stromen toen ze de kaart las die een 11-jarig meisje voor haar schreef.”

Veel kaarten persoonlijk afgegeven

Een groot aantal leraren heeft ervoor gekozen de kaarten niet op te sturen, maar samen met de leerlingen langs te brengen bij een verzorgingshuis in de buurt. “Prachtig dat dit zo gedaan is. Op deze manier ontstaat een persoonlijk contact tussen ouderen en kinderen uit de buurt,” zegt Corina Gielbert hierover. “En het mooie is dat we van heel wat leraren hebben gehoord dat ze het hier niet bij laten, maar komend jaar meer activiteiten zullen organiseren waarbij leerlingen iets doen voor de ouderen uit de buurt. En dat is precies waar we het voor doen.”

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de stranduitjes, de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam