Aandacht voor depressie op Blue Monday

aandacht voor depressie

Binnenland – Vandaag is het Blue Monday en is er veel aandacht voor depressie. De grootste rede dat mensen zich ziek melden op het werk komt door depressie. Volgens het Trimbos Instituut hebben 797.000 mensen jaarlijks last van een depressie. Er is veel onbegrip voor mensen die lijden aan een depressie, gelukkig komt daar steeds meer aandacht voor. Op deze Blue Monday wordt er extra aandacht aan besteed.

Wetenschap

De Britse psycholoog Cliff Arnall berekende met een wetenschappelijke formule dat mensen zich op de laatste week van januari het minst gelukkig voelde. Dit wordt vooral veroorzaakt omdat de goede voornemens die men maakte voor het nieuwe jaar mislukken. Het duurt nog lang voor men weer op vakantie kan, het loon valt tegen en er is geen zin om hier iets aan te doen. De formule van Clif Arnal wordt niet door iedereen serieus genomen en voornamelijk bestempeld als commercieel.

Theater

Door het hele land zijn hardloopwedstrijden om geld in te zamelen voor een app die ontwikkeld is voor vrienden en familie van iemand die lijd aan een depressie. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid opent het vierde Nederlandse Depressiegala en er wordt in theaters met workshops en voorstellingen ook aandacht besteed aan psychische klachten.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam