Demonstratie marathon Lidl door Konijn in Nood

0
178
demonstratie marathon

Binnenland – Op zaterdag 26 oktober 2019 zal Stichting Konijn in Nood de demonstratie marathon starten in Eindhoven voor de Lidl aan de Woenselsemarkt. Start 12:00 Einde 15:00 +/-. De demonstratie marathon is bedoelt om mensen te informeren over het konijnenleed in de Nederlandse vee industrie en tevens om te strijden tegen de Lidl die dit gruwel product verkoopt.


Na Eindhoven zal Konijn in Nood op zaterdag 9 november in Hilversum verder gaan. De laatste van zeven demonstraties worden 11 dagen voor Kerst op het Delftlandplein in Amsterdam gehouden. De demonstratie marathon voor de Lidl winkels is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Kerst konijn van tafel’ campagne.

Demonstratie marathon

Stichting Konijn in Nood is al sinds 2016 in gesprek met het hoofdkantoor van de Lidl in Huizen om ze te bewegen te stoppen met de verkoop van konijnenvlees. Dit is ons wel gelukt bij de Aldi, Plus supermarkt en Dirk van de Broek. Konijn in Nood hoopt dat jij je aansluit bij het vreedzaam protest dat in samenspraak met de gemeente en politie is georganiseerd.
Bij vragen kun je altijd een berichtje sturen of mailen naar: info@konijninnood.nl bellen kan ook naar: 06-24 23 69 99

Aldi Nederland haalt konijnenvlees uit de schappen!

Al eerder behaalde Konijn in Nood succes. Na protest van dierenrechten organisatie Konijn in Nood heeft het hoofdkantoor van Aldi Nederland besloten om al het konijnenvlees uit de schappen te halen en terug te sturen. “De actie die we als Aldi Nederland hebben ondernomen is om alle konijnen die nu nog in de supermarkt liggen terug te laten sturen” aldus de adjunct directeur inkoop. “Het konijnenvlees zou nu niet meer in de Aldi moeten liggen, want we hebben alles terug laten sturen naar de diepvries huizen waarmee Aldi Nederland samenwerkt”.

Konijn in Nood beschouwt dit als een overwinning voor de konijnen in de vee-industrie. We hebben een campagne lopen tegen de verkoop van konijnenvlees en strijden al jaren voor een wettelijk konijnen fokverbod voor de gehele sector. Met informatieve en demonstratieve acties wil Konijn in Nood mensen informeren over het leed achter de gesloten deuren van de konijnenhouderij. Op 11 juni j.l. hebben actievoerders van Konijn in Nood, uit onvrede over de verkoop van konijnenvlees, het hoofdkantoor in Culemborg bestormt en bezet. We zullen Aldi Nederland nauwlettend blijven volgen. Uit het allereerste contact met het hoofdkantoor in Culemborg bleek dat de Aldi niet bereid was om te stoppen met de verkoop van konijnenvlees in de 462 Aldi filialen.

Stichting Konijn in Nood

Stichting Konijn in Nood is een dierenrechten organisatie die in 2011 is opgericht om te strijden tegen het konijnenleed in de Nederlandse vee-industrie. Geen enkele andere organisatie richt zich specifiek op deze vergeten groep dieren. Bij veel mensen is de konijnenhouderij binnen de immense vee-industrie niet bekend. 1 op de 5 konijnen overlijd door gebrekkige huisvesting en gezondheids-problemen en jaarlijks worden er meer dan 2 miljoen konijnen naar buitenlandse slachthuizen gebracht omdat er in Nederland geen slachthuis is voor konijnen.

Kerst konijn van tafel

In de maand november van dit jaar zal Konijn in Nood een nieuwe campagne lanceren: ‘Kerst konijn van tafel’ Op dit moment lopen er twee campagnes, ‘Sluit de konijnenhel!’ (een campagne gericht tegen het leed dat konijnen moeten ondergaan in de 70 konijnenhouderijen verspreid over Nederland) en de campagne ‘Aldi stop de verkoop van Konijnenleed!’, waarvoor al meer dan 2500 mensen de petitie hebben ondertekend. De lange termijn doelstelling van Konijn in Nood is een landelijk konijnenfok verbod, net zoals dat in de maak is voor de nertsenfokkerijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here