DHC gastheer voor hockeytoernooi Special Olympics

Olympics
fotografie Edwin vd Graaf

Binnenland – Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni 2018 vinden in de Achterhoek de Special Olympics plaats. Dit is een groot sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Doetinchemse Hockeyclub (DHC) is gastheer voor het hockeytoernooi.

DHC verwelkomt 32 teams, waarvan 3 internationale teams. Dit betekent dat er ruim 300 spelers tijdens dit weekend in Doetinchem komen hockeyen.
Hockey is de enige sport waar tijdens de Special Olympics ook internationale teams aan deelnemen. Er komen teams uit België, Duitsland en Spanje.
Tijdens het toernooi wordt gespeeld in 2 teamsamenstellingen. De 6-tallen spelen op een kwart van het reguliere hockeyveld. De internationale teams spelen in 7-tallen op een half veld. De zaterdag staat in het teken van de poulewedstrijden. Op zondag wordt er op niveau tegen elkaar gespeeld.

Funpark

Speciaal voor de Special Olympics richten de hoofdsponsoren Rabobank en Seesing tijdens het toernooi een funpark in naast het clubhuis van DHC. Bezoekers kunnen hier vertoeven op springkussens en genieten van de muziek van een DJ. Ook is er een terrasje voor een hapje en drankje en zijn er informatiestandjes.

Special hockey bij DHC

Bij DHC is iedereen welkom. DHC is daarom afgelopen najaar gestart met special hockey; hockey voor iedereen van 6 jaar of ouder met een verstandelijke of licht motorische beperking. Op dit moment traint er een klein groepje jongens. Maar zij zijn hard op zoek naar versterking, zowel jongens als meisjes, zodat zij een team kunnen gaan vormen en in de toekomst wedstrijden kunnen gaan spelen. Er mag 3 keer gratis meegetraind worden om te ervaren wat special hockey is. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam