Diamanten huwelijk echtpaar De Vries – Poldervaart

poldervaart
Foto: Echtpaar De Vries-Poldervaart gefeliciteerd door burgemeester Reinie Melissant-Briene
GORINCHEM 11 oktober 2018 – Gistermiddag bezocht burgemeester Reinie Melissant-Briene het echtpaar De Vries-Poldervaart om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.
 
Meneer (Daan) en mevrouw (Ria) leerden elkaar kennen op de Langedijk in Gorinchem. De heer De Vries kwam uit Leerdam en mevrouw is geboren en getogen in Gorinchem. Hij ging vaak met vrienden op zondag naar Gorinchem en liep dan vaak van de Hoogstraat via de Langedijk naar Buiten de Waterpoort. Mevrouw liep daar met haar vriendinnen. Zo ontmoetten zij elkaar en kregen verkering.
Woningnood
Na de huwelijksvoltrekking hebben zij eerst 3 jaar bij de vader van mevrouw De Vries gewoond omdat er geen woningen beschikbaar waren. De woningnood was hoog in die tijd. Pas na drie jaar kregen zij eindelijk een eigen woning.
Mevrouw heeft altijd in de verzorging/bejaardenzorg gewerkt. Toen er kinderen kwamen is zij daar tijdelijk mee gestopt. Toen alle kinderen eenmaal weer op school zaten heeft zij haar werk weer opgepakt. De heer De Vries heeft altijd in de haven gewerkt om passagiersschepen te bevoorraden.
Fietsen als grootste hobby
Samen hebben zij altijd veel gefietst. Dat was een grote hobby van hen samen. Zij fietsten overal heen, op visite bij familie en vrienden in de regio en gingen zelfs op vakantie met de fiets. Dit hebben zij zo lang mogelijk volgehouden totdat de gezondheid het helaas niet meer toeliet. Tegenwoordig puzzelt mevrouw veel en kleurt zij volwassenkleurboeken. Meneer leest veel en heeft verder geen hobby’s.
Het echtpaar heeft 4 kinderen (2 dochters en 2 zonen), 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.
Viering van het jubileum
Het echtpaar viert het jubileum door een gezamenlijk diner met het hele gezin en hebben het gisterochtend uitgebreid gevierd met koffie en gebak taart met de kinderen en kleinkinderen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam