Gemeente Borne ontvangt erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk

mantelzorgvriendelijk

Borne – Gemeente Borne heeft diverse initiatieven ontwikkeld om te komen tot een mantelzorgvriendelijk werkklimaat. Op basis daarvan is een cultuur ontstaan waar het gesprek over mantelzorg vanuit gelijkwaardigheid en vanuit een volwassen arbeidsrelatie gevoerd kan worden. Als gevolg daarvan heeft gemeentesecretaris en algemeen directeur Gertjan Rozendom de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen uit handen van wethouder Martin Velten.

Werkende mantelzorger

De gemeente Borne wil (in het kader van de WMO) de positie van de werkende mantelzorger in hun specifieke dubbelrol van werknemer en mantelzorger onder de aandacht brengen bij werkgevers in de gemeente Borne. De Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) steunt dit initiatief en ziet ook de waarde ervan voor ondernemers in Borne. Lex Nijhuis zal dan ook ‘het stokje’ overnemen van Gertjan Rozendom.

Koplopersgroep

Wethouder Martin Velten gaat graag met ondernemers in gesprek die willen meedoen in een koplopersgroep. De wethouder is benieuwd naar ervaringen, oplossingen en knelpunten als het gaat om de combinatie van werk en mantelzorg. Vervolgens wil de gemeente bedrijven in Borne de mogelijkheid geven om, onder begeleiding van het bedrijf Jong en Veer, dit onderwerp expliciet in het kader van de inzetbaarheid van medewerkers aan te pakken. Ondernemers kunnen zich aanmelden via de BBO, info@bboborne.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam