Inspectie lovend over verzuimaanpak RSG Ter Apel

verzuimaanpak
Inspectie lovend over verzuimaanpak RSG Ter Apel

Westerwolde – RSG Ter Apel heeft een lovend rapport van de inspectie ontvangen over de praktische verzuimaanpak op de school. Door de aanpak wordt ongeoorloofd verzuim zo vroeg mogelijk opgepakt. Reden genoeg voor wethouder Wietze Potze om Henk Tieben (bij afwezigheid van directeur Jan de Wit) en verzuimcoördinator Marian Fischer in het zonnetje te zetten op de Dag van de Leerplicht.

Verzuimaanpak door leerplichtspreekuur

De RSG heeft een ‘leerplichtspreekuur’ om verzuim preventief aan te pakken. Tijdens dit spreekuur kunnen leerlingen hun afwezigheid verklaren aan de leerplichtambtenaar. Daarnaast worden daar afspraken gemaakt met de leerlingen om toekomstig verzuim te beperken. Door het gunstige effect van de verzuimaanpak komen er de afgelopen twee jaar steeds minder leerlingen op het spreekuur.

Korte lijntjes

De school werkt met korte lijnen tussen de leerplichtambtenaar en de jeugdarts, waardoor naast het ongeoorloofde verzuim onder andere ook het ziekteverzuim eerder wordt aangepakt. Daarnaast vindt er een periodiek overleg plaats over kwetsbare jongeren met diverse ketenpartners zoals de wijkagent, GGZ, leerplicht, Rzijn, GGD en Jongerenwerk.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam