Johannes van der Pal stopt als wethouder van gemeente De Fryske Marren

De frykse Marren – Maandag 8 oktober maakte Johannes van der Pal bekend te stoppen als wethouder van gemeente De Fryske Marren. Van der Pal zet daarmee een punt achter een carrière van 16,5 jaar als wethouder.

Wethouder

Van der Pal: “De rek is út ‘t elastyk en dan moatte jo stopje. Foaral as jo merke dat it psychysk en fysyk lestiger wurdt”. Voor hem is stoppen een wel overwogen keuze, die hem wel moeilijk valt. “It is ek de akseptaasje, dat jo net mear alles kinne”, zo relativeert hij. De 64-jarige Van der Pal was 12 jaar wethouder in het voormalige Lemsterland (voor Gemeentebelangen). Na de gemeentelijke herindeling vervulde hij 4,5 jaar het wethouderschap voor de FNP in gemeente De Fryske Marren.

Jan Volbeda, fractievoorzitter van de FNP: “De FNP is rekke. Mar wy respektearje dit foar ús ûnferwachte beslút fan Johannes van der Pal. De partij ferliest hjirmei in tige waardearre en belutsen wethâlder mei in hiele protte ûnderfining. De kommende perioade sil socht wurde nei pasjende opfolging”.

Burgemeester Fred Veenstra: “Als college vinden we het erg spijtig dat Johannes ons gaat verlaten. Tot op de dag van vandaag hebben we als college op een collegiale en prettige manier samen mogen werken. We missen binnen korte tijd helaas twee ervaren en betrokken krachten in dit college. Janny Schouwerwou moest vorige week al aangeven om gezondheidsreden te stoppen. Maar we hebben alle begrip en veel respect voor de beslissing van Van Der Pal. En enorme waardering voor alle inzet die hij in al die jaren heeft gegeven”.

FNP De Fryske Marren gaat nu op zoek naar een geschikte opvolger, die het wethouderschap de komende jaren gaat vervullen. Tot die tijd zal Van der Pal nog aanblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...