Jongerenonderscheiding voor Aaron Preyer

IJsselstein – Aaron Preyer is nationaal kampioen én de derde beste van Europa in het vak ‘Etaleren’.  Een topprestatie van deze IJsselsteiner, leerling van Nimeto Utrecht mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers. Dinsdagmiddag 2 oktober werd hij op school gehuldigd. Burgemeester Van Domburg verraste hem hier met de “Jongerenonderscheiding IJsselstein”.

Euroskills 2018

Burgemeester Van Domburg: “IJsselstein kende nog geen gemeentelijke onderscheiding voor jongeren. Terwijl wij ook hen graag een zichtbaar schouderklopje willen geven als zij dit verdienen. Aaron behaalde in maart jongstleden bij de SkillsHeroes (de landelijke wedstrijd) de gouden medaille in de wedstrijd ‘Vakman ‘Etaleren 2018’ en afgelopen weekend mocht hij in Boedapest bij de EuroSkills 2018 de bronzen medaille in ontvangst nemen. Dat zijn toch prestaties die iedereen mag zien. Niet alleen zijn creativiteit, maar ook zijn passie (deelname aan kampioenschappen is druk, daar moet je ook ‘leuke’ dingen voor laten staan, aldus Aaron) en  zijn doorzettingsvermogen (Aaron zeg niet bang te zijn om fouten te maken, hij denkt graag in oplossingen) zijn eigenschappen die hem dit resultaat brengen. Positieve prikkels om ook andere jongeren te motiveren het beste uit zich zelf te halen. Voor ons als gemeentebestuur aanleiding Aaron het eerste exemplaar van de ‘Jongerenonderscheiding IJsselstein’ uit te reiken.”

Nederlands kampioen

Aaron volgt op Nimeto Utrecht de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving. Als Nederlands kampioen ‘Etaleren’ vertegenwoordigde hij Nederland afgelopen weekend tijdens de EuroSkills 2018.
Aaron kreeg in Boedapest de opdracht  twee etalages in te richten. Hierbij ging het vooral om de visuele presentatie van producten. Waarbij op een eigentijdse en creatieve manier gebruik wordt gemaakt van materialen waarbij de productpresentatie erg belangrijk is.

jongerenonderscheiding

Jongerenonderscheiding IJsselstein

De ‘Jongerenonderscheiding IJsselstein’ is een nieuwe gemeentelijke onderscheiding en is bedoeld om jongeren die zich op buitengewone wijze profileren in het zonnetje te zetten. De jongeren die het (heel) goed doen krijgen tot nu toe weinig aandacht van de gemeente en komen vanwege de criteria maar zelden voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking. Gemeentelijk is er een mogelijkheid om jongeren te waarderen door middel van het toekennen van de Fulco de Minstreel. In de praktijk heeft zo’n uitreiking nog nooit plaatsgevonden. Een specifieke onderscheiding voor de jeugd spreekt deze groep naar verwachting meer tot de verbeelding.

De criteria voor de ‘Jongerenonderscheiding IJsselstein’ staan vermeld op ijsselstein.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders

Het jaar 2019 stond bij het Huis voor Klokkenluiders in het teken van bouwen aan de toekomst. Een jaar waarin naast het...

Zwerfafval tegengaan met extra maatregelen

Baarn - In deze tijden waarin mensen meer thuis zitten, zien afvalinzamelaars dat de hoeveelheid huishoudelijk afval toeneemt. Ook zien gemeentes...

Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum weer open

Vuren - Maandag 1 juni a.s. zal het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum de deuren weer openen (gevestigd in fort...

Ouderkerker opgepakt in zaak internationale drugssmokkel

Ouderkerk aan den IJssel - Onlangs vond er een inval plaats van de politie bij een groot huis aan de Kerkweg...

De Museumfabriek wil museumpand kopen

Enschede - De Museumfabriek wil het museumpand aan Het Rozendaal in Enschede aankopen om daardoor de vaste lasten te verlagen en meer...