Minder storingen maar wel stonden de treinen langer stil

acht,stonden, stations
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Binnenland – Treinen stonden minder vaak stil in 2018. Het aantal grote(re) storingen is met 10 procent afgenomen. Ook reden er meer treinen op tijd. In 2018 was dat 91,4 procent. In 2017 was dat nog 90,5%. Nog nooit eerder reden de treinen in Nederland zo punctueel. De prestatie houdt Nederland steevast in de wereldwijde top 3 van spoorlanden naast Japan en Zwitserland.

Regionale lijnen en de HSL

Op de regionale lijnen is de punctualiteit nog een stuk hoger, daar reed 94,6 procent van alle treinen op tijd (in 2017 was dat 93,9%). Als we kijken naar het aantal reizigers dat op tijd op plaats van bestemming aankwam, zien we dat 92,6 procent op tijd arriveerden (1 procent hoger dan het jaar ervoor). Op de HSL kwam 82,7% van de reizigers op tijd. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hanteert daar de norm van 82,5 procent.

Minder storingen op het spoor

Er waren minder storingen op het spoor dan in 2017. Voorbeeld waren er minder grootte storingen op het spoor. Omdat ProRail de afgelopen jaar verschillende werkzaamheden bij grootte knelpunten voorbeeld bij Leiden Centraal en bij Utrecht Centraal. ProRail is tevreden hoe het is gegaan in 2018.

Nederland in top van de wereld

Nederland scoort wereldwijd ook goed in vergelijking met andere landen op het gebied van punctualiteit. Nederland vormt samen met Japan en Zwitserland de top 3 en ProRail doet er alles aan om in die top 3 te blijven en een nummer 1 plaats te ambiëren

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam