Mogelijk terroristische aanslag in tram 24 oktoberplein Utrecht

Vermiste man, Stichtse

Utrecht – Vanochtend vond er rond 10.45 uur in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht een schietpartij plaats. Voor zover bekend zijn hierbij één dode en drie gewonden gevallen. Er zou mogelijk sprake zijn van een terroristische aanslag. Het terreurdreigingsniveau in de provincie Utrecht is opgeschroefd naar 5, het hoogste niveau ooit in Nederland. De dader of daders zijn nog niet aangehouden.

Veel hulpdiensten en politie na aanslag

Op en rondom de plaats van de aanslag zijn drie traumahelikopters, meerdere ambulances, veel politie en de anti-terrorisme eenheid aanwezig. Inmiddels is er een anti-terreur team bezig in de Truemanlaan, nog geen 100 meter van de plaats delict. Een woning, 4 hoog, wordt omsingeld en onder schot gehouden.

Rutte naar crisisoverleg na aanslag

Premier Rutte moest zijn bezigheden voor de verkiezingen staken en bevindt zich inmiddels bij het ministerie van Justitie voor crisisoverleg. Alle campagnes rondom de verkiezingen zijn inmiddels stilgelegd door alle partijen. Ook het verkiezingsdebat bij Een Vandaag vanavond zal niet doorgaan.

Veel maatregelen genomen in Nederland

Naar aanleiding van de aanslag en het verhoogde dreigingsniveau zijn scholen in Utrecht gesloten. De treinstations Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal en Den Haag CS worden extra bewaakt, net zoals het Binnenhof in Den Haag. Ook rond Schiphol worden extra beveiligingsmaatregelen genomen.

UMC Utrecht nu calamiteitenhospitaal

Het UMC Utrecht is nu ingericht als calamiteitenhospitaal om alle slachtoffers op te kunnen vangen. Dat is een vrij uitzonderlijke maatregel. Het blijft onduidelijk om hoeveel slachtoffers het werkelijk gaat en of er ook daadwerkelijk mensen om het leven zijn gekomen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam