Nationaal distributiecentrum voor Jumbo op De Liesbosch

Karel de Jong (Executive Director Supply Chain Jumbo), Jaap de Hoop (Programmamanager Supply Chain Jumbo), mevrouw Kitty van Eerd, Monique Groenewoud – van Eerd (Evenementen & Sponsoring Jumbo), Colette Cloosterman – van Eerd (CCO Jumbo), Ton van Veen (CFO Jumbo), Frits van Eerd (CEO Jumbo), burgemeester Frans Backhuijs en wethouder Ellie Eggengoor.

Nieuwegein – De bouw en inrichting van een gemechaniseerd nationaal distributiecentrum voor Jumbo is gistermiddag met een officiële ceremonie ingeluid. In aanwezigheid van burgemeester en wethouders, bouwpartners, medewerkers, omwonenden en andere betrokkenen sloeg Kitty van Eerd,  echtgenote van Karel van Eerd (grondlegger van Jumbo), symbolisch de eerste paal.

Mechanisatie

Het toekomstige distributiecentrum verschijnt op een terrein ter grootte van ruim 200.000 m2 op bedrijventerrein De Liesbosch. Het gemechaniseerd nationaal distributiecentrum opent naar verwachting eind 2020 zijn deuren. De van origine Duitse automatiseerder Witron levert een compleet mechanisatiesysteem dat in deze omvang voor Nederland uniek is.

Artist impression nieuwe dc voor Jumbo

Distributiehotspot

De locatie Nieuwegein is gekozen op basis van een uitvoerig onderzoek waarin Jumbo de mogelijkheden van mechanisatie ten behoeve van haar logistieke netwerk in kaart heeft gebracht. De centrale ligging van Nieuwegein en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden op bedrijventerrein De Liesbosch wogen zwaar mee in het besluit. ‘Wij zijn verheugd met deze keuze voor Nieuwegein’, aldus burgemeester Frans Backhuijs. ‘Het onderstreept de aantrekkelijkheid van deze gemeente als belangrijke nationale distributiehotspot. De komst van dit gemechaniseerde nationaal distributiecentrum is bovendien een nieuwe impuls voor bedrijventerrein De Liesbosch’.

Groei

Het centrum krijgt in eerste instantie een omvang van ca. 45.000 m2 en gaat zich toeleggen op zogenoemde medium en slow move producten. Het aantal artikelen in deze categorie langer houdbare producten stijgt de komende jaren tot ruim 14.000 stuks. Het nieuwe centrum krijgt een spilfunctie in het realiseren van Jumbo’s groeiambities. CEO Frits van Eerd: ‘Jumbo blijft sterk groeien. We voorzien een verdere toename van het aantal reguliere winkels, Foodmarkten en Jumbo City’s. Daarnaast spelen ook uitbreiding van het assortiment en de grote vraag naar online winkelmogelijkheden een rol van betekenis. Om deze groei in goede banen te leiden, zal ons NDC in Nieuwegein zich toeleggen op een snellere en efficiëntere toelevering van langer houdbare producten.’

Duurzaamheidskeurmerk

De centrale ligging van Nieuwegein zorgt ervoor dat de afstanden naar de winkels en de regionale distributiecentra relatief lager zijn dan momenteel het geval is. Vanzelfsprekend draagt dit bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Jumbo wil voor de nieuwbouw in Nieuwegein de hoogste BREEAM-certificering realiseren. Om voor dit  duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, maken Jumbo en bouwondernemer Van de Ven zoveel mogelijk gebruik van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast wordt de nieuwbouw voorzien van zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam