Home Binnenland Nieuw in Kerkrade: Euregionaal Living Statues Festival

Nieuw in Kerkrade: Euregionaal Living Statues Festival

Kerkrade – Op Koopzondag 10 mei 2020 vindt de 1e editie van het Euregionaal Living Statues Festival Kerkrade plaats. Initiatiefnemer van dit ‘beeldig’ event is de 13-jarige Patou Paffen, bekend als Living Statue artieste uit Kerkrade. Wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) juicht dit burgerinitiatief toe en geeft aan dat de gemeente dit graag ondersteunt, aangezien het naadloos aansluit bij het evenementenbeleid van Beleef Kerkrade dat inzet op sfeer, kwaliteit en beleving. “Bovendien is het een uitstekende combinatie met de koopzondag,” aldus wethouder Weijers.

Living Statues: Patou

Patou Paffen uit Kerkrade is ondanks haar jonge leeftijd van 13 jaar, een ervaren Living Statues artieste. Samen met vele andere beelden zal Patou op 10 mei 2020, koopzondag en Moederdag, haar kunsten tonen in het centrum van Kerkrade. “Wij halen de top van de Living Statues performers naar Kerkrade, kampioenen en zelfs de wereldkampioenen”, glundert Patou.

20 beelden in stadscentrum Kerkrade

“Beelden vanuit alle windstreken gaan deel uit maken van een speciale dag in Kerkrade Centrum. Alle winkelstraten en de Orlandopassage zullen dienst doen als podia voor deze artiesten. Hierdoor ontstaat een waar straattheater, waarbij de looproute langs een 20-tal beelden leidt”, aldus Carla Paffen, de moeder van Patou. “Een bijzondere happening voor jong en oud, waarbij ieder ‘levend beeld’ weer voor een verbazingwekkende belevenis zorgt. Beelden komen tot leven bij het klinken van een muntje in hun geldpotje.

Kinderplein

De Markt zal omgetoverd worden tot kinderplein, waarbij kinderen door Toneelvereniging Excelsior getransformeerd worden tot Living Statue, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe het is om een levend standbeeld te zijn. Basisscholen binnen Kerkrade worden de komende weken benaderd om per school één leerling af te vaardigen om deel te nemen als levend standbeeld op het kinderplein. Hierbij kan de leerling, net als de echte beelden, een geldpotje neerzetten en zo voor een nader te bepalen doel geld ophalen.

Oorsprong

De Nederlandse kampioenschappen hebben afgelopen jaren altijd plaats gevonden in Valkenburg aan de Geul. Dit evenement was steeds een enorme trekpleister en trok vele duizenden bezoekers. Nu Valkenburg dit niet meer organiseert, kwam Patou met het idee voor een soortgelijk festival in Kerkrade. Het streven is om Kerkrade op de kaart te zetten met de Euregionale Kampioenschappen Living Statues. Levende beelden uit Duitsland, België en Nederland zullen om de eretitel ‘strijden’.

Organisatie

Het Euregionaal Living Statues Festival Kerkrade wordt mede mogelijk gemaakt door Evently, Toneelvereniging Excelsior en Beleef Kerkrade. Voor het evenement zal promotie worden ingezet in het euregionale grensgebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Week van de Groene Tuin in Dordrecht

Dordrecht - Van 7 april tot en met Tweede Paasdag (13 april) is de Week van de Groene Tuin. Het is...

Nederzettingen uit IJzer- en Bronstijd gevonden in Houten

Houten - De gemeente Houten wil in Houten Zuid, ten zuiden van de warmtekrachtcentrale aan de Raaigras, woningen bouwen. Dit terrein...

Ondanks waarschuwingen en corona toch 5G in Nederland

Binnenland - Nu iedereen afgeleid is vanwege de coronacrisis, komen er berichten van verontruste mensen die antennes voor 5G geplaatst zien...

Pasen: digitaal paaseitjes zoeken op website Tiel Beweegt

Tiel - Ook met Pasen is het heel belangrijk om thuis te blijven. Maar hoe doen we dat dan met paaseitjes...

Reactie Grapperhaus en Bruls op naleving corona maatregelen

Nederland - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls kijken samen terug op een relatief rustig verlopen weekend....