Oproep gemeenten: ga er niet op uit dit weekend!

Nederland – Het is inmiddels de (tijdelijke) nieuwe realiteit geworden, dat wij ons aan moeten passen om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk in te dammen en tot stilstand te krijgen. Onze redactie ontving van heel veel gemeenten de oproep aan hun eigen inwoners er dit mooie lenteweekend niet op uit te gaan. Daar hebben diverse gemeenten dan ook voorzorgsmaatregelen voor genomen.

Oproep en voorzorgsmaatregelen

Veel gemeenten die normaal druk bezochte natuurgebieden hebben, hebben parkeerplaatsen bij bossen, stranden, meren, heide of andere natuurgebieden afgesloten. Maar ook toegang tot jachthavens en dergelijke zijn gesloten. Landelijk zijn alle openbare, sanitaire voorzieningen ontoegankelijk. Soms zijn ook toegangswegen naar bepaalde gebieden in zijn geheel afgesloten. Veel campings zijn ook gesloten, of alleen toegankelijk voor vaste bewoners. Allemaal voorzorgsmaatregelen om de – begrijpbare – drang naar buiten dit weekend en daarna tegen te gaan. Daarom wordt in iedere oproep ook gevraagd vooral thuis te blijven.

Handhaving

Naast alle lokale en regionale maatregelen, zijn er natuurlijk ook de landelijk maatregelen. De oproep van gemeenten wordt dan ook door de landelijke overheid ondersteunt. Daarnaast zal handhaving door BOA’s en politie strikt worden gehanteerd en boetes worden uitgedeeld. Die boetes zijn zeker niet mals, omdat de ziekteverschijnselen van het COVID-19 virus dat voor veel mensen ook niet zijn.

Thuis genieten

Hoewel iedereen begrijpt dat het moeilijk is op bij mooi weer thuis te blijven, wordt er toch sterk op aangedrongen. “Probeer vooral thuis iets te doen om met elkaar te genieten”, is een veel gehoorde oproep. Voor mensen met een tuin of een mooi balkon zal dat vast iets makkelijker zijn, dan voor hen die zoiets missen. Toch willen alle gemeenten het belang hiervan benadrukken.

Kijk op de website van u gemeente

Wij adviseren u vooral ook te kijken op de website van uw eigen gemeente, om alle informatie te krijgen over de ingestelde beperkingen in uw omgeving!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...