Polar Express op eigen spoor in Nederland

polar
Foto: ProRail

Binnenland – Deze week is het erg koud. Op steeds meer ondiepe sloten en meren kan er geschaatst worden. In een groot deel van het land is het ook nog eens voorjaarsvakantie. Ga er dus lekker op uit met de trein op te genieten van het winterlandschap! ProRail wenst iedereen veel plezier deze winterweek!

Spoor

Veel van ons spoor is afgesloten door hekken of sloten. Nu het water bevroren is en er mogelijkheden zijn om te schaatsen kun je ook op sommige plekken dichter bij het spoor komen. Doe het niet! Een trein raast met 140 kilometer per uur langs en is voor je het weet bij je. Pas ook op bij spoorbruggen. Mocht het ijs daaronder nog te dun zijn, draai dan om en steek het spoor niet over. Dit is levensgevaarlijk!

3,5 uur vertraging per dag

Langs het spoor lopen is levensgevaarlijk en is een belangrijke oorzaak van vertragingen. Bijna 30% van alle treinvertragingen , zo’n drie en een half uur per dag (!), wordt veroorzaakt door mensen die onbevoegd op en langs het spoor lopen.

Waarschuwingen en 140 euro boete

ProRail wil ongevallen voorkomen en vertragingen op het spoor minimaliseren. Daarom wordt er regelmatig campagne gevoerd om spoorlopen tegen te gaan. In samenwerking met het Spoorwegmuseum heeft ProRail een attractie ontwikkelt waarin je kunt ervaren hoe het is om verrast te worden door een voorbijrazende trein.

Ook voeren Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst van ProRail dagelijks surveillance en controles uit bij overwegen en langs het spoor. Treffen zij iemand op of langs het spoor, dan kunnen zij de overtreder een boete geven van 140 euro. Met cameratoezicht vergroot ProRail de pakkans en kan er eerder ingegrepen worden als iemand onbevoegd langs het spoor loopt.

Bron: Prorail 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam