Politie komt weer in actie voor (vroeg)pensioen

Binnenland – Deze en volgende maand roepen de politiebonden hun achterban op om te demonstreren. De politie komt weer in actie voor de terugkeer van een fatsoenlijke (vroeg)pensioenregeling. Afgelopen maanden zijn er al verschillende acties in  andere eenheden geweest. Dit keer leggen politiemedewerkers in Noord-Nederland, Limburg en Amsterdam het werk tijdelijk neer.

De ACP en andere politiebonden hebben als doel van de werkonderbrekingen en politiepensioenpetitie van dis, het krijgen van genoeg politieke steun om de opgeworpen fiscale belemmeringen weer terug te draaien. Dat zou ook ruimte bieden aan andere sectoren of bedrijfstakken om vervolgens nieuwe CAO-afspraken te maken over een fatsoenlijke vroegpensioenregeling.

Data en locaties van de werkonderbrekingen

LIMBURG
Vrijdag 24 november 2017
10.00 tot 12.00 uur
Hoofdstraat 34, Maasbracht
(De Kosterie)

NOORD-NEDERLAND
Dinsdag 28 november 2017
15.00 tot 17.00 uur
Noorderend 4, Drachten

Ook de Amsterdamse politie heeft laten weten dat voor hen ook de maat vol is. Zij willen ook in actie komen voor een betere vroegpensioenregeling. Daarmee kan meer doorstromings- en loopbaankansen bij de politie worden gerealiseerd. De bonden hebben daarom besloten om de achtste werkonderbreking in Amsterdam uit te voeren.

AMSTERDAM
Donderdag 7 december 2017
13.00 tot 15.00 uur
James Wattstraat 84, Amsterdam
(auditorium)

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam