Positieve stemming na startweekend Sneekweek

De gemeente en politie kijken met een goed gevoel terug op de eerste dagen van de Sneekweek. De onderlinge samenwerking en de contacten met de bezoekers stemmen alle partijen tevreden. Burgemeester Magda Berndsen van Súdwest-Fryslân: “De gebeurtenissen die plaatsvonden zijn kenmerkend voor een groot evenement als de Sneekweek waar ieder jaar duizenden mensen aanwezig zijn.”

incidenten

In het weekeinde vond een aantal incidenten plaats waarbij aanwezigheid van de politie gewenst was. Zo werden er bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde. Een aantal mensen werd opgepakt vanwege bezit drugs, gebruik van vals geld of vechtpartijen.

sfeer

“Eigenlijk een normaal beeld tijdens een zo groot evenement als de Sneekweek”, zegt teamchef Marja Doosje van de politie. “En ook vergelijkbaar met wat we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. Het is druk en er heerst over het algemeen een goede sfeer in de stad.” Voor het optreden van rapper Boef was de belangstelling zo groot dat de ‘garden of dance’, achter het stadhuis, zondagavond rond tienen even kort gesloten moest worden.

alert

De gemeente en politie vragen bezoekers alert te zijn op glaswerk op straat. Berndsen: “Er mag niet in glas worden geschonken, maar bezoekers nemen zelf ook drinken mee. Daar moeten we alert op zijn.” Naast de alertheid op glaswerk is het ook verstandig dat bezoekers verdacht zijn op zakkenrollerij.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam