Stadsmuseum Rhenen ook op zondag open met instap-rondleidingen

0
138
Rondleiding in Stadsmuseum Rhenen

Rhenen – Tijdens het zomerseizoen is het Stadsmuseum Rhenen ook op zondag open. Tot en met 15 september kan alle publiek op zondag van 12 tot 16 uur terecht. Men kan een kijkje nemen in de vaste collecties, en in de expositie ‘Rembrandt tekent Rhenen’, die op 13 juli opent. Nieuw zijn de instap-rondleidingen op zondag.

Instap-rondleidingen

Een rondleider vertelt volop verhalen bij goudschatten, schilderijen en historische voorwerpen. Daardoor komen de vaste collecties en het historische gebouw nóg meer tot leven. De rondleidingen starten om 12.30 uur en 13.30 uur. Met deze service speelt het museum in op de vakantietijd, en op de aanwezigheid van veel toeristen in de zomer. De instap-rondleiding duurt 45 minuten, en is geschikt voor jong en oud. Er kunnen steeds 15 personen aan deelnemen. Reserveren kan niet. De kosten zijn € 3,- per persoon, exclusief museumticket. De Museumkaart is geldig.

Instap-rondleidingen ‘Rembrandt tekent Rhenen’

In de vaste presentatie draait alles om Schatten, Strijd en Schoonheid. Op eigentijdse wijze vertelt het museum over Neanderthalers en Merovingische goudschatten. Over de Romeinen aan de overzijde van de Rijn, en de Heilige Cunera, naar wie de beroemde kerk naast het museum is genoemd. Maar ook staat men oog in oog met soldaten – Spaanse, Engelse, Duitse – die de historie van Rhenen kleuren. Er is ook volop aandacht voor het middeleeuwse gebouw, waarin het museum huist. Eeuwenlang de plek van het stadsbestuur en de rechtbank.

Rhenen populair bij kunstenaars

Kunstenaars zijn al eeuwen weg van Rhenen, dat ziet publiek aan de vele schilderijen en prenten in het museum. Grote 17de -eeuwse meesters wisten Rhenen al te vinden, dat zo pittoresk lag tussen heuvelrug en rivier. Tot en met 5 oktober kan men genieten van ‘Rembrandt tekent Rhenen’. Een tentoonstelling over de zes tekeningen die Rembrandt maakte van Rhenen, op zijn twee tochten langs het toen nog ommuurde stadje. Hij was met name geraakt door de (nu verdwenen) stadspoorten. De tekeningen worden als print gepresenteerd, de originele bevinden zich in topmusea in Frankrijk, Engeland en Nederland.

Stadsmuseum Rhenen

Stadsmuseum Rhenen, Markt 20 (ingang Kerkstraat), 3911 LJ Rhenen Open: di t/m za: 10-16 uur, zondag: 12-16 uur (tot en met 15 september). Museumkaart geldig. Museumticket is inclusief koffie of thee. Meer informatie: www.stadsmuseumrhenen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here