Start waterschapsverkiezingen: Op waterexcursie in verkiezingstram

dijkgraaf
Toon van der Klugt, Nieuwe dijkgraaf van het Hoohheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard - © HHSK

Gisteren is de landelijke verkiezingscampagne voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart van start gegaan. Het startsein wordt door twee waarnemende dijkgraven gegeven. Cok Sas van waterschap Hollandse Delta en Toon van der Klugt van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Waterexcursie in Rotterdam

Zij startten de campagne met een waterexcursie in een tram, langs bijzondere Rotterdamse waterwerken. Tijdens die tramrit gaven zij ook uitleg over de waterschapsverkiezingen en de rol van het bestuur.

Waterschapsverkiezingen: ‘Hallo doorspoelers’

De verkiezingstram van de beide waterschappen is voorzien van toepasselijke bestickering. Met onder meer de tekst ‘Hallo doorspoelers, we mogen weer stemmen,’ waarbij de tramreizigers figuurlijk op het toilet kunnen plaatsnemen, brengen de twee Rotterdamse waterschappen de aankomende verkiezingen onder de aandacht. “Vanuit deze tram kan men zowel van binnen als van buiten ons waterschapswerk ervaren”, aldus Van der Klugt. Sas roept iedereen op om te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Er valt echt wat te kiezen

Volgens beide dijkgraven valt er zeker wat te kiezen. “Mag er af en toe water op straat staan? Vindt u het erg wat meer te moeten betalen voor een mooie waterrijke leefomgeving of voor droge voeten? U als kiezer mag het zeggen.” Op de websites van de waterschappen kunnen inwoners een stemhulp raadplegen. Deze helpt mensen de partij te vinden die bij hun belangen past. Woont u ten noorden van de Nieuwe Waterweg raadpleeg dan www.hhsk.nl/verkiezingen. Woont u op Zuid gebruik dan www.wshd.nl/verkiezingen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam