Sterrenchefs Noordwijk en Twente slaan handen ineen

Sterrenchef Michel van Riswijk

Binnenland – Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide sterrenchefs werken graag met lokale producten en dat is te proeven. In het speciaal samengestelde vijfgangendiner komt het zilte van de Noordzee samen met de typische Twentse smaak.

Verbonden door vriendschap

Al jaren zijn Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk – de hotels waar de restaurants onderdeel van zijn – door vriendschap verbonden. Tijdens hun studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht ontstond er een hechte vriendschap tussen Raymond Strikker en Stephan Stokkermans. Nu directeur van De Bloemenbeek en Huis ter Duin. Samen begonnen ze met het organiseren van het Twentebal, de jaarlijkse klootschietwedstrijd tussen Oost en West en tientallen Business Cigar Dinners. En daar komt nu de culinaire ontdekkingsreis Twente aan Zee bij.

Zorgvuldig gekozen ingrediënten

Marcel en Michel, de beide sterrenchefs, hebben de ingrediënten zorgvuldig gekozen om er voor u een bijzondere culinaire avond van te maken. Er is vanzelfsprekend gekozen voor de zilte smaken van de Noordzee door Noordzeevis in een aantal gerechten de hoofdrol te laten spelen. Maar ook de zoetwatervis de paling, die in een van de gerechten gebruikt wordt, komt uit de buurt van Noordwijk. “Of wat dacht je van Duindoornbessen? Er is meer dan vis in de omgeving van Noordwijk.” Aldus Marcel van Lier.

Sterrenchef Marcel van Lier

Twenstse smaken

Ook de smaken uit Twente zijn in verschillende gangen terug te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden komt het Dinkeldalrund uit de omgeving van de rivier de Dinkel die vlak langs De Lutte stroomt. Met het wildseizoen in aantocht ontbreekt ree uit de Twentse bossen ook niet. Daarnaast wordt er lokale kaas gebruikt in een van de gerechten. Michel van Riswijk SVH Meesterkok: “De kaas wordt met passie gemaakt door buurvrouw Pauline, trotse eigenaresse van een tiental koeien. We kunnen de koeien bijna zien lopen vanuit het raam in de keuken van het restaurant.”

Bijpassende wijnen

Natuurlijk zorgen de chefs ervoor dat de gerechten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens als ware kunstwerken worden gepresenteerd. Want het oog wil ook wat. Uiteraard is er ook veel aandacht besteed aan het bijpassende wijnarrangement. Stan Kerckhoffs maître, sommelier en SVH Meestergastheer bij Restaurant Latour: “We zullen onze gasten onder andere verrassen met een zwaar ondergewaardeerde wijn die het verdient om geproefd te worden.” Door de juiste combinatie van wijn en spijs komen alle smaken nog beter tot hun recht.

Dinerervaring

Vanaf 3 oktober kunt u bij beide restaurants genieten van het speciale Twente aan Zee diner. Het is een complete dinerervaring en het volgende wordt voor u verzorgd: een aperitief, een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement, water en tot slot koffie of thee met friandises. De kosten voor deze all inclusive avond bedragen €125,00 per persoon.

Reserveren

Reserveer dan snel uw in Restaurant Latour via www.restaurantlatour.nl/twenteaanzee of telefonisch via 071 365 1304. Reserveer in De Bloemenbeek via www.bloemenbeek.nl/twenteaanzee of rechtstreeks via mail info@bloemenbeek.nl of telefonisch 0541 551224.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam