Straks geen scanner meer bij Rabobank

scanner
©Jeffrey Groen (Regio Online)
Binnenland – Na de ING lijkt Rabobank nu de tweede grote bank te worden, die pasjesscanner in de ban wil doen. Met het apparaatje kunnen klanten op de pc inloggen voor internetbankieren en betalingen goedkeuren. Inmiddels maken vele klanten ook gebruik van de 5-cijferige code, die de scanner overbodig maakt.

Soms nog scanner nodig

Behalve bij het overboeken van grotere bedragen. Daarbij moet de klant nog steeds de scanner met pincode gebruiken en een kleurcode inscannen om betalingen of opdrachten te realiseren. Daar wil de bank dus nu vanaf. “Binnen een jaar willen wij langzaam gaan stoppen met de uitgifte van de Rabo-scanner. Zowel achter de pc als via de mobiel bankieren app maken veel mensen al gebruik van de 5-cijferige code. Met technologieën als gezichtsherkenning of lezen van vingerafdrukken willen wij het bankieren zo eenvoudig mogelijk maken voor klanten”, zo laat een woordvoerder weten.

Gemak dient de mens

Met bovengenoemde maatregelen wil de Rabobank het gemakkelijker maken om te bankieren. “Natuurlijk blijft de scanner nog wel voorhanden voor mensen die de andere mogelijkheden onprettig vinden”, meldt de bank.

Kat uit de boom kijken bij ABN Amro

Hoewel ook andere banken kijken of het afschaffen van digitale inlogapparaten mogelijk is, wil ABN Amro voorlopig nog even de ‘kat uit de boom kijken’. Hun e.Dentifier zal voorlopig nog tot de standaard uitrusting van internetbankieren horen, hoewel ook daar klanten steeds meer gebruik maken van andere methoden.
© Regio Online

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam