Staking treinverkeer en streekvervoer staken op 28 mei

0
852
Heerlen, staking
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Binnenland – Op dinsdag 28 mei zal het treinverkeer en het streekvervoer een 24-uur staking houden. Dit betekent dat ze een etmaal lang niet zullen rijden. Met de staking hopen de vakbonden op een beter akkoord voor hun pensioen.

Staking in grote steden

De actievoerders hebben aangegeven dat ze in de grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag gaan staken, maar de vakbonden sluiten niet uit dat er op nog meer plaatsten word gestaakt.

NS niet blij

De NS is niet zo blij met deze 24 uur actie. Zij meldt het volgende: “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, zo laat de vervoerder weten. De NS hoopt snel op duidelijkheid, om de reizigers goed te kunnen informeren over de opties die de reizigers hebben

Ook andere sectoren staken

Niet alleen in het Streekvervoer en op het spoor zal de staking plaats vinden in ander sectoren Zoals d in de bouw en metaal heb de bonden gevraagd om op 29 mei het werk voor 24 uur neer te legen voor een beter pensioen. Het streekvervoer meld dat ze uiterlijk 15 mei laten weten of ze mee doen met de staking.

Niet eerste staking voor pensioen

Op 18 maar heb de bonden al een staking gedaan toen werd er in de ochtend 66 minuten niet gereden. Het treinverkeer en het streekvervoer deden toen mee aan deze actie om voor een beter pensioen.

Verder heeft de politie een actie gedaan om 66 kilometer te gaan rijden op een snelweg. Die actie zal op 15 mei hervat worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here