Veel werkzaamheden aan het spoor in het land tijdens de meivakantie

meivakantie,spoorwerk,overkapping,Werkzaamheden,herfstvakantie
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Binnenland – Reizigers opgelet! In de meivakantie, tussen zaterdag 28 april en maandag 14 mei, verricht ProRail op veel plekken in Nederland spoorwerkzaamheden. Onder meer bij Heerlen, Roosendaal, Dordrecht, Amersfoort, Zwolle, Groningen en Leeuwarden is daardoor tijdens delen van de vakantie geen treinverkeer mogelijk.

Amersfoort-Barneveld-Apeldoorn

Van zaterdag 28 april tot maandag 7 mei werken we aan de oostzijde van emplacement Amersfoort tot aan Apeldoorn. We voeren bij Amersfoort onder meer levensduurverlengende werkzaamheden uit bij negen hoge snelheidswissels. Ook vervangen en onderhouden we dwarsliggers, spoorgrind en spoorstaven op het traject richting Apeldoorn, over maar liefst 18 kilometer lengte. Bij Barneveld schuiven we het tunneldek van de Harselaartunnel in. Dit spectaculaire werk is te bezichtigen in het weekend van 28 april, check: www.harselaartunnel.nl(link is external).

Heerlen

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei wordt er 9 dagen lang gewerkt tussen Heerlen en Herzogenrath/Kerkrade. We vernieuwen dan delen van het spoor en we werken aan de elektrificatie van het spoor tussen Landgraaf en Herzogenrath.

Dordrecht en Roosendaal

Van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei werkt ProRail aan spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en rondom Roosendaal. Als gevolg daarvan rijden er in de meivakantie negen dagen lang minder of geen treinen.

Gouda

Van donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei (Hemelvaartsweekend) wordt gewerkt aan het spoor rond Gouda en in de richting van Den Haag en Rotterdam. De meest in het oog springende werkzaamheden zijn het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda, de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en een make-over van Rotterdam-Alexander. Tussen Rotterdam en Gouda vervangen we onder meer wissels, rails en bovenleiding.

Assen

In Assen werken we aan het station. Nu steken reizigers via tijdelijke trappen en een loopbrug het spoor over, maar het station verandert: o.a. de nieuwe reizigerstunnel gaat op 13 mei open. De huidige loopbrug demonteren we en hergebruiken we op station Meppel.

Groningen

Op het traject vanuit Assen richting Groningen zijn diverse werkzaamheden rond Hemelvaart. Bij Tynaarlo ronden we saneringswerkzaamheden af. Bij Haren werken we aan een tunnel en vinden eerste voorbereidingen plaats zoals het plaatsen van damwanden. Verder zijn er werkzaamheden in verband met de aanpak Ring Zuid. Ook werken we aan onderhoud op station Groningen.

Deventer

Bij station Deventer Colmschate bouwen we een nieuwe onderdoorgang in de Oostriklaan. Het inschuiven van de 5 miljoen kilo zware tunnelbak zal in het Hemelvaartsweekend plaatsvinden.

Plan voor vertrek de reisplanner.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam