Boels haalt machines terug vanwege veiligheid personeel

Hoofdkantoor Boels - Foto: © Boels

Buitenland – Boels Rental heeft besloten om per direct haar machines uit het Hambacher bos terug te halen. De machineverhuurder vindt dat de veiligheid van zijn personeel ernstig in het geding is. 

Het Duitse energieconcern RWE heeft toestemming het Hambacher bos te rooien voor de winning van bruinkool. Hierover is in Duitsland een maatschappelijke discussie ontstaan. Boels leverde een aantal lichtmasten en twee kleine terreinwagens. Ten onrechte wordt gemeld dat Boels ook Hoogwerkers levert aan dit project. Milieuactivisten proberen te voorkomen dat RWE het bos tussen Aken en Keulen kan kappen.

Intimidatie en bedreiging personeel

Boels kreeg de afgelopen tijd te maken met intimidatie en bedreiging van personeel, bekladding van gebouwen beschadigingen van eigendommen en machines. Afgelopen nacht werd brand gesticht in de Duitse hoofdvestiging. De recherche in Mönchengladbach heeft dit inmiddels in onderzoek.

“Dit gaat veel te ver”

“Voor mij gaat dit te ver en zodra de veiligheid  van mijn medewerkers in het geding komt trek ik een streep”, aldus Pierre Boels, CEO van het bedrijf. Boels Rental blijft van mening geen partij te zijn in de discussie rondom het Hambacher bos en levert uitsluitend machines zonder personeel.

Niet mengen in discussie

“Onze klant voldoet aan alle richtlijnen en procedures en gebruikt de machines niet onrechtmatig. Wij nemen geen standpunt in en mengen ons bewust niet in de discussie die momenteel wordt gevoerd”, benadrukt de CEO. “Daarbij kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van het verhuurde materieel. We hopen dat er een einde komt aan de bedreiging van onze medewerkers en dat de situatie niet verder escaleert, maar de betrokken partijen weer snel met elkaar in overleg treden.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam