Netflix miljoenen kwijt door sexschandalen

Netflix
Kevin Spacey (Foto: Wikipedia)

Binnenland – De sexsschandalen met diverse sterren uit shows van de streamingservice, heeft Netflix 39 miljoen dollar (32 miljoen euro) gekost.

Dit maakte Netflix maandag bekend toen zij de kwartaalcijfers presenteerde.
Er werden daarbij geen namen genoemd, maar de grootse kostenpost schijnt Kevin Spacey te zijn. Deze werd ontslagen bij House of Cards. Door het gedwongen vertrek van Spacey lagen de opnames een tijd lang stil. Een film die Netflix met hem aan het maken was gaat niet door.

Seksueel wangedrag

Door Netflix zijn meer acteurs ontslagen omdat ze beschuldigt werden van seksueel misbruik. Zo werd de samenwerking met de comedian Louis C.K. ook beëindigd omdat er aantijgingen waren van seksueel wangedrag.
Danny Masterson die één van de hoofdrolspelers was van The Ranch, is ook de laan uit gestuurd. Hij wordt door vier vrouwen beschuldigd van verkrachting.

Ondanks de financiële tegenslag  had Netflix toch goed nieuws. het bedrijf heeft een grote groei doorgemaakt. Er was gerekend op 6,3 miljoen nieuwe abonnees, in het vierde kwartaal van vorig jaar, maar dit werden er 8,3.

Series en films

Het succes van ‘Stranger Things’ dat vorig jaar het tweede seizoen in ging, is een oorzaak van het succes. Deze serie en andere programma’s en films die Netflix zelf produceerde waren een belangrijke bijdrage aan de groei van abonnees, waardoor het bedrijf nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees  heeft.

Het bedrijf steekt dit jaar zo’n 8 miljoen dollar in het maken van series en films. Er worden ook steeds meer niet Engelstalige producties gemaakt. Er werd al in november aangekomdigd dat Undercover de eerste Vlaams-Nederlandse productie gaat worden.

De afgelopen maanden steeg de omzet van Netflix met een derde tot bijna 3,3, miljard dollar. De nettowinst verdrievoudigde tot 185,5 miljoen dollar.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam