Kerstmarkt Wilhelminalaan in actie voor AED

0
74
AED
Door GO (MedPlus Medizintechnik GmbH) - https://www.medplus24.de/out/pictures/generated/product/7/665_665_70/Defibtech-Defibrillator-Lifeline-AED-Auto-front_X88568.1_7.jpg, CC BY 4.0,

Gorinchem – Vrijdagmiddag 14 december stond de Wilhelminalaan in het teken van de kerstmarkt, waarvan de opbrengst is bestemd voor een AED voor de wijk. Studenten van het Da Vinci College organiseerden de kerstmarkt in samenwerking met Gorinchem Beweegt en Bliek in Actie van de gemeente Gorinchem. Ook heeft een aantal ondernemers de Kerstmarkt gesponsord. De sfeervolle markt werd goed bezocht en er is inclusief sponsorgeld € 474,65 opgehaald voor de AED. In de Rozenobel kunnen geïnteresseerden een EHBO-cursus krijgen, met instructie over het gebruik van de AED.

Waardevolle gesprekken met inwoners Haarwijk

Tijdens de kerstmarkt was er voor jong en oud wat wils; er waren verschillende culturele en sportieve activiteiten. Ook konden inwoners in gesprek met wethouder Ro van Doesburg, opbouwwerker Ayse Cosar, buurtsportcoaches van Gorinchem Beweegt en andere medewerkers van de gemeente over ‘Wat gaat goed en wat kan beter in de Haarwijk?’. Veel gehoorde wensen zijn: activiteiten en aandacht voor jongeren, een speelterrein voor jonge kinderen, een trapveld om te voetballen, kortom ruimte voor ontmoeting.

Ro van Doesburg: “Net als ik genieten veel inwoners hier zichtbaar van de goede sfeer. Ze komen naar ons toe om mee te praten over hun Haarwijk. Goed om te zien hoe zo’n kerstmarkt veel positiviteit oplevert; zeker ook door de enthousiaste en goede samenwerking tussen het onderwijs, ondernemers en de gemeente. Verbroedering en ook nog een mooi resultaat!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here