Meer schade tijdens jaarwisseling in molenlanden

schade
Foto: Joke Rietveld © Regio Online

Gemeente Molenlanden – De jaarwisseling in Molenlanden is over het algemeen rustig en zonder opvallende of grote incidenten verlopen. Dit betekent helaas niet dat er geen schade is. Ook heeft er zich één vuurwerkincident voorgedaan. Omstanders raakten licht gewond door illegaal vuurwerk. 

De schade aan gemeentelijke eigendommen bedraagt dit jaar € 22.450. Dit is een hoger bedrag dan voorgaand jaar. De schadebedragen van  afgelopen jaren waren in 2015/2016: € 13.750,- 2016/2017: € 18.055,-  en in 2017/2018:  € 7.185,- 

Campagne

In aanloop naar oud- en nieuw voerde de gemeente een campagne om vernielingen en de aanschaf en het afsteken van illegaal vuurwerk te voorkomen. In Molenlanden is naast aandacht op de gemeentepagina en aandacht op social media, huis-aan-huis een flyer verspreid om schade te voorkomen.

Verhalen op dader

Met de politie wordt samengewerkt om waar mogelijk de schade te verhalen op de daders. Wanneer personen gepakt zijn met illegaal vuurwerk zullen deze naast het strafrechtelijke traject een (preventieve) dwangsom opgelegd krijgen door de gemeente. Dit gebeurt ook bij via internet bestelde pakketten illegaal vuurwerk.

Heeft u gezien dat iemand schade veroorzaakte? Neemt u dan contact op met Wille-Anne van ’t Zelfde, adviseur bestuur en veiligheid gemeente Molenlanden, telefoon: 06 53510327 of per e-mail willeanne.vantzelfde@jouwgemeente.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam