Opening van vernieuwde Lammetjeswiel in Alblasserdam

Lammetjeswiel
Ontwerp Werkgroep Lammetjeswiel - Foto: gemeente Alblasserdam

Alblasserdam – Op vrijdag 6 juli opent wethouder Arjan Kraijo het vernieuwde Lammetjeswiel. Na een intensieve periode van opknappen kunnen de inwoners van Alblasserdam weer volledig gebruiken van de tuinkamer van ons dorp. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Flinke opknapbeurt

Nadat vorig jaar de eerste fase van werkzaamheden rondom het strand zijn afgerond is in de tweede fase het gedeelte tussen het strand en De Savornin Lohmanweg opgeknapt. Er is een uitdagende natuurspeelplek aangelegd waar kan worden gespeeld en geklauterd. Er is 2000m² nieuw water gegraven, waardoor de doorstroming in het gebied sterk is verbeterd. Ook zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Nieuw asfaltpad Lammetjeswiel

Tevens zijn een nieuw asfaltpad, nieuwe vlonders en bruggen aangelegd. Het parkeerterrein is heringericht en voor een gedeelte voorzien van grastegels. Ook is de basis gelegd voor het amfitheater en de fruitboomgaard. De zitelementen voor het amfitheater en de fruitbomen worden komend najaar aangebracht. De totaalkosten voor de herinrichting bedragen € 448.000, waarvan € 100.000 door de provincie Zuid-Holland is gefinancierd uit het meerjarenprogramma Groen Verbindt.

Unieke samenwerking met studenten

Aan de uitvoering van de werkzaamheden in de tweede fase hebben studenten van het Wellantcollege en Da Vinci College meegewerkt. Dit is in Nederland nog niet eerder gebeurd. Zij hebben bijgedragen aan het maken van het bestek en tekeningen en een deel van het werk uitgevoerd onder verantwoording van aannemer Verkuil & Moree BV uit Streefkerk. Zo hebben zij de parkeerplaats zelfstandig aangelegd. Ook de vlonders hebben ze gemaakt op de campus in Hardinxveld-Giessendam en op de locatie geplaatst.

Certificaat voor werk- en leerervaring

Ze hebben ervaring opgedaan met het uitvoeren van grondwerk, het werken met machines, het uitzetten van het werk, het maken van een doolhof en het leren coördineren van het werk. Voor het omzagen van bomen en het aanleggen van straatwerk krijgen de leerlingen op 6 juli een certificaat van bekwaamheid uit handen van de wethouder.Ook enkele medewerkers van het aannemingsbedrijf en de gemeente behalen een certificaat van bekwaamheid voor het omzagen van bomen.

Stichting voor activiteiten

Stichting Lammetjeswiel, die is ontstaan uit de klankbordgroep, gaat zich de komende jaren inzetten voor het organiseren van activiteiten in het Lammetjeswiel.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam