Voorbereiding reconstructie Spijksesteeg

spijksesteeg

Gorinchem – Donderdag 29 en vrijdag 30 maart laat gemeente Gorinchem 82 bomen kappen aan de westzijde van de Spijksesteeg, tussen de rotonde Griendweg en de rotonde Graaf Reinaldweg/ Merwe Donk. Na de zomervakantie wordt de Spijksesteeg verlegd en voorzien van een rotonde en nieuwe bomen en struiken. Deze werkzaamheden duren ongeveer 1 jaar.

 

Vertraging verkeer

De Spijksesteeg blijft tijdens het kappen van de bomen open voor wegverkeer. De werkzaamheden zorgen wel voor verkeersvertraging. Houd hier rekening mee. Ter plaatse staan verkeersregelaars.

Flora en fauna

De bomen worden nu gekapt, zodat vogels er niet kunnen nestelen. Een ecologisch deskundige heeft de bomen gecontroleerd op de aanwezigheid van vogelnesten en de migratieroute voor vleermuizen onderzocht. Er zijn geen vogelnesten aangetroffen en de migratieroute is niet in gevaar, omdat aan de oostzijde van de weg bomen blijven staan. Na de reconstructie komt er meer diversiteit aan bomen en struiken rondom dit gedeelte van de Spijksesteeg. Dit verhoogt de (verblijf)kwaliteit voor flora en fauna.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam