Home Regio Alblasserwaard Wijkagent baalt van toekijkende kinderen bij reanimatie

Wijkagent baalt van toekijkende kinderen bij reanimatie

Papendrecht – De wijkagent Patricia Hagenaar uit Papendrecht snapt niet waarom bij een reanimatie in het centrum van het dorp onlangs zoveel mensen bleven kijken. Onder hen veel ouders met jonge kinderen. Daarbij hinderden ze volgens haar zelfs de politie.

In haar column op Facebook vertelt Hagenaar dat op winkelcentrum De Meent een man in elkaar was gezakt. Zij en een college waren op dat moment vlakbij en reden zo snel mogelijk naar de man toe.

Nadat de auto was geparkeerd, begon de ellende. ,,Onderweg naar het slachtoffer moest ik me een weg banen tussen het nieuwsgierige publiek dat zich massaal om het slachtoffer heen had verzameld. Om hulp te verlenen moest ik ook nog een enkeling opzij zetten.”

Kleine kinderen

Burgers waren op dat moment al begonnen met reanimeren en politie en ambulancepersoneel nemen dat later over. Hagenaar: ,,Tijdens het aflossen keek ik ook om me heen. Met verbazing zag ik hoe mensen met kleine kinderen in hun armen toekeken. De een stond nog dichterbij dan de ander. Ze leken totaal niet te beseffen dat zij zichzelf en hun kinderen beschadigen door hiernaar te kijken. Als ik mensen wegstuur, verbaas ik me dat ze hier nog wat van vinden ook.”

Ondanks de inspanningen overlijdt het slachtoffer. ,,Samen met wijkagent Frank bedank ik de winkeliers en het publiek die zonder aarzelen meteen met de hulpverlening waren begonnen. Teruglopend naar ons dienstvoertuig vindt een man het nog nodig om een opmerking te maken over ‘fout parkeren’ van een politiewagen. Daar heb ik maar even niet op gereageerd.”

Bedanken

De vrouw van de overleden man reageert op haar column op Facebook. ,,Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie inzet. Helaas heeft mijn man het niet gered, maar fijn te weten dat een aantal mensen alles op alles hebben gezet hem toch te redden. Jammer inderdaad van alle mensen die hier zo uitgebreid naar hebben staan kijken en geen greintje respect hebben voor de hulpverleners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Week van de Groene Tuin in Dordrecht

Dordrecht - Van 7 april tot en met Tweede Paasdag (13 april) is de Week van de Groene Tuin. Het is...

Nederzettingen uit IJzer- en Bronstijd gevonden in Houten

Houten - De gemeente Houten wil in Houten Zuid, ten zuiden van de warmtekrachtcentrale aan de Raaigras, woningen bouwen. Dit terrein...

Ondanks waarschuwingen en corona toch 5G in Nederland

Binnenland - Nu iedereen afgeleid is vanwege de coronacrisis, komen er berichten van verontruste mensen die antennes voor 5G geplaatst zien...

Pasen: digitaal paaseitjes zoeken op website Tiel Beweegt

Tiel - Ook met Pasen is het heel belangrijk om thuis te blijven. Maar hoe doen we dat dan met paaseitjes...

Reactie Grapperhaus en Bruls op naleving corona maatregelen

Nederland - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls kijken samen terug op een relatief rustig verlopen weekend....