Winnend ontwerp Waterentree Kinderdijk bekend

winnende ontwerp Waterentree

Kinderdijk – Plan De derde trap is het winnende ontwerp Waterentree Kinderdijk. Arco Bikker, wethouder van de gemeente Molenlanden en juryvoorzitter Adri Bom, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, maakten dit op 1 april bekend.

Vervolgopdracht

De gemeente Molenlanden zal een vervolgopdracht verstrekken voor uitwerking van het winnende plan tot een voorlopig ontwerp, in nauwe samenspraak met direct betrokkenen. Dit ontwerp zal als uitgangspunt dienen om de benodigde financiering voor de realisatie te verkrijgen.

Jury

De inzendingen voor de prijsvraag werden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Adri Bom-Lemstra (Gedeputeerde provincie Zuid-Holland, zonder stemrecht). De jury bestond verder uit Yttje Feddes, Feddes Olthof Landschapsarchitecten (vm Rijksadviseur voor het Landschap); Bas Jonkman, Hoogleraar Hydraulic Engineering TU Delft; Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark; Dorus Meurs, architect M&DB Architecten, winnaar prijsvraag Werelderfgoed Kinderdijk en Leonard de Wit, hoofd Regio Noord-West, Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Secretaris van de jury was Cilly Jansen, met medewerking van Bram Talman, Architectuur Lokaal.

Achtergrond

De gemeente Molenlanden schreef de prijsvraag uit om het groeiend aantal bezoekers dat Kinderdijk via de Lek bezoekt, op een Werelderfgoed-waardige en veilige manier te kunnen ontvangen. In de eerste ronde van de prijsvraag dienden 37 deelnemers een visie op de opgave in. De jury selecteerde vijf visies, waarna de gemeente de inzenders hiervan uitnodigde voor de tweede ronde. Tijdens de openbare expositie van de vijf plannen konden bezoekers hun reacties geven op de ontwerpen. Deze reacties zijn voorafgaand aan de finale beoordeling aan de jury verstrekt en zijn opgenomen in het juryrapport.

De prijsvraag is georganiseerd met ondersteuning van het Waterschap Rivierenland als eigenaar en in samenwerking met Architectuur Lokaal.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam