1 juli festival Wijkkijk in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

wijkkijk

Hoorn – Iedereen is zondag 1 juli van harte welkom op festival Wijkkijk in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Als een festivallint door de wijk zijn er op die dag zo’n 65 optredens en activiteiten op meer dan 40 locaties. Een leuke manier om de wijken en hun bewoners beter te leren kennen.

 

De wijkbewoners staan in de hoofdrol. Meer dan tweehonderd mensen hebben achter de schermen keihard gewerkt om zich op zondag 1 juli van hun artistieke en creatieve kant te laten zien. Er worden vele verhalen verteld, niet alleen letterlijk, maar ook door middel van zang, dans, theater, foto’s en films, muziek en beeldende kunst.

Vele deuren staan open

Meerdere optredens vinden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Soms doet zelfs een hele straat mee, zoals in de Schoutenstraat. Ook diverse instellingen en organisaties openen hun deuren en bieden ruimte aan talent uit de wijk. Ook kun je naar optredens in bijzondere locaties als wassalon Zabri, het Westfriesgasthuis, het Truydemanhof. In de programmakrant vindt u alle informatie over de optredens en activiteiten, de locaties en de tijden.

wijkkijk

Programma Wijkkijk

Alle bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier hebben de programmakrant voor de Wijkkijk ontvangen. Mensen die niet in de wijk wonen en wel de programmakrant willen hebben, kunnen deze ophalen bij de infobalie in het stadhuis, bij wijkcentrum de Zaagtand en in Praethuys ’t Slot (zolang de voorraad strekt). De digitale versie van de programmakrant staat op www.hoorn.nl/wijkkijk.

Vervoer met elektrisch busje

De optredens vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Voor mensen die zich niet gemakkelijk lopend of met de fiets verplaatsen, rijden er twee open elektrische busjes rond van Hoorn City Tours. Eén  busje start om 12.00 uur bij Praethuys ’t Slot  en de ander start om 12.00 uur bij wijkcentrum De Zaagtand. Men kan het busje aanhouden en elk gewenst moment in- en uitstappen. De route staat met een blauwe lijn aangegeven op de plattegrond in de programmakrant.

Picknick Engelse Park

Na de optredens is er van 16.00 tot 18.00 uur een picknick in het Engelse Park (Wilhelminaplantsoen). Opgeluisterd door zang en muziek. Er staan een aantal picknicktafels. Neem een kleedje en wat te eten en drinken mee. Stichting het Engelse Park en Stichting Netwerk zorgen voor een lekkere traktatie en ook voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam