Afsluiting Prins Bernhardstraat 25 februari – 29 maart

Prins Bernhardstraat
Afsluiting Prins Bernhardstraat - Foto: gemeente Uitgeest

Uitgeest – Vanwege werkzaamheden is de Prins Bernhardstraat afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf afgelopen maandag 25 februari tot en met vrijdag 29 maart. Wij pakken het groen en de bestrating aan. Ook komt er een verkeersdrempel.

Nieuwe bomen Prins Bernhardstraat

De huidige bomen zorgen voor veel overlast. De wortels groeien in het riool en de kelders van woningen. Daarnaast duwen de wortels de bestrating omhoog waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan. De knelpunten, overlast en aandachtspunten zijn tijdens een bewonersavond in kaart gebracht. Vervolgens heeft het collega in januari gekozen voor een van de drie uitgewerkte scenario’s. Het betreft het scenario waarbij wij de huidige bomen in overleg met de bewoners gaan vervangen. Aan het einde van het jaar planten wij de nieuwe bomen, die de bewoners binnenkort uitkiezen.

Opnieuw bestraten

Delen van de weg gaan wij opnieuw bestraten met de bestaande straatstenen. Om de verkeerssnelheid te verminderen, legt de gemeente een verkeersdrempel aan op de kruising met de Koningin Julianastraat. De rijbaan en trottoirs worden gedeeltelijk opnieuw bestraat.

Bereikbaarheid

Doorgaand verkeer wordt omgeleid door middel van borden. Voor voetgangers blijft de Pr. Bernhardstraat toegankelijk. Tijdens de afsluitingen is het niet mogelijk in de straat te parkeren. Wij vragen u een parkeerplek verder in de wijk te zoeken. Voor de afvalinzameling kunt u op de gebruikelijke dag uw rolemmer aan de rand van de afzetting plaatsen.

Werkzaamheden in fasen

De werkzaamheden in de Pr. Bernhardstraat voeren wij in vier fasen uit:

  • Fase 1 – 25 tot en met 27 februari: afsluiting tussen Pr. Beatrixlaan en de Kon. Julianastraat. Verwijderen bomen.
  • Fase 2 – 27 februari tot en met 1 maart: afsluiting tussen Kon Julianastraat en de Kon. Wilhelminastraat. Verwijderen bomen.
  • Fase 3 – 4 tot en met 15 maart: afsluiting tussen Pr. Beatrixlaan en de Kon. Julianastraat. Opnieuw bestraten, voorbereiden groenstroken.
  • Fase 4 – 18 tot en met 29 maart: afsluiting tussen Kon Julianastraat en de Kon. Wilhelminastraat. Opnieuw bestraten, voorbereiden groenstroken.

Meer informatie

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:

  • werkvoorbereider Wouter Ettema, telefoon 088-909 7850 of e-mail: wouterettema@debuch.nl
  • wegbeheerder Rene Scheffer, telefoon 088-909 7651 of e-mail: renescheffer@debuch.nl

Of ga naar www.uitgeest.nl/wegwerkzaamheden/werkzaamheden-pr-bernhardstraat/

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam