Doorgaand autoverkeer afgesloten voor Hoogeweg Heiloo

doorgaand
Hoogeweg Heiloo - Foto: © Google Maps

Heiloo – Vanaf vrijdag 7 juni is de Hoogeweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er worden palen geplaatst op de Hoogeweg – vanaf de Zevenhuizerlaan – om sluipverkeer tegen te gaan en om de Hoogeweg als belangrijke fietsverbinding te ontlasten. Deze maatregel geldt alleen tijdens de afsluiting van de Vennewatersweg, door de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang.

Afsluiting doorgaand verkeer

Sinds 18 maart 2019 is de Vennewatersweg afgesloten voor de bouw van de spooronderdoorgang. Door de afsluiting van de Vennewatersweg rijdt er meer verkeer over andere wegen in Heiloo. Begin 2018 heeft de gemeente gesprekken gevoerd met bewonersverenigingen en bedrijven over te nemen verkeersmaatregelen.

Veiligheid voorop, doorgaand verkeer stilgelegd

Deze maatregelen zijn er voor de veiligheid in de Kerkelaan, Stationsweg, Zevenhuizerlaan en de Hoogeweg tijdens de afsluiting van de Vennewatersweg. Het college heeft naar aanleiding hiervan en in afstemming met de Maatschappelijke Denktank in februari 2018 besloten tot een aantal maatregelen om het verkeer in Heiloo in goede banen te leiden tijdens de afsluiting.

Brede fietsstroken

Een aantal maatregelen is vorig jaar al uitgevoerd, zoals de versmallingen in de Zevenhuizerlaan en Stationsweg, en de brede fietsstroken in de Kerkelaan. Nu de werkzaamheden aan de Hoogeweg zijn afgerond, wordt de Hoogeweg tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

De Hoogeweg als fietsverbinding

De Hoogeweg is een belangrijke fietsverbinding met veel (schoolgaande) fietsers. Voor fietsers sluiten wij de Hoogeweg niet af. Het blijft mogelijk om zowel vanaf de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg de Hoogeweg in te fietsen.

Plaatsen palen op de Hoogeweg

Op vrijdag 7 juni worden de klappaal en meerdere afzetpalen geplaatst ter hoogte van de kruising Zevenhuizerlaan – Hoogeweg. Zo wordt voorkomen dat het autoverkeer vanaf de Zevenhuizerlaan de Hoogeweg in kan rijden. De Hoogeweg is met de auto alleen te bereiken via de Vennewatersweg.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam