Home Regio Alkmaar Geen vrachtverkeer door tijdelijke versmalling Zevenhuizerlaan

Geen vrachtverkeer door tijdelijke versmalling Zevenhuizerlaan

Heiloo – In de week van 2 tot en met 6 december komt er een nieuwe versmalling op de Zevenhuizerlaan tussen de kruispunten met de Hoogeweg en de Haesackerlaan. Door deze versmalling wordt de Zevenhuizerlaan alleen voor vrachtverkeer een doodlopende straat. Autoverkeer kan wel langs de versmalling. Het college neemt deze maatregel om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Zevenhuizerlaan te verbeteren.

Verbeteren leefbaarheid en verkeersveiligheid

De afsluiting van de Vennewatersweg, tot half mei 2020, zorgt voor extra verkeer op onder andere de Zevenhuizerlaan. Ook doorgaand vrachtverkeer neemt deze route om de spoorweg te passeren. Dit zorgt voor trillings- en geluidsoverlast en lastige verkeerssituaties. Er zijn verschillende pogingen gedaan om het vrachtverkeer uit deze straat te weren. Maar ondanks het instellen van een vrachtwagenverbod, het plaatsen van extra borden, wegversmallingen, gerichte communicatie aan bedrijven en de inzet van verkeersregelaars, is dat onvoldoende gelukt. Het college heeft daarom besloten om van de Zevenhuizerlaan een doodlopende straat voor vrachtverkeer te maken.

Ingrijpende maatregel door vrachtverkeer

De versmalling komt tussen de kruisingen met de Hoogeweg en de Haesackerlaan (tegenover huisnummer 116). Aan beide kanten komen twee paaltjes. Het aanbrengen duurt enkele uren en ter plekke wordt bekeken of het nodig is de rijbaan af te sluiten.

Fietsers hebben doorgang

Fietsers kunnen de paaltjes aan de buitenkant passeren. De doorgang tussen de paaltjes is 2,10 meter breed. Dit is voldoende voor personenauto’s en ambulance, maar te smal voor vrachtverkeer. Met overige hulpdiensten zijn afspraken gemaakt.

Vrachtverkeer blijft inrijverbod negeren

Wethouder Rob Opdam: “Wij realiseren ons dat dit een ingrijpende maatregel is. Maar het vrachtverkeer blijft het inrijverbod en de alternatieve (omleidings)routes negeren. Om de Zevenhuizerlaan leefbaar te houden, plaatsen wij deze breedtebeperking. Vervolgens gaan wij op alle oost-westverbindingen en de Hoogeweg extra controleren. Wij zetten verkeersregelaars en handhavers in, zodat uiteindelijk de juiste (omleidings)routes gevolgd worden”.

Fietsers niet langer in de verdrukking

De versmalling blijft totdat de Vennewatersweg weer open is. Daarna wordt gekeken of de versmalling nog langer nodig is. De eerder dit jaar aangebrachte versmalling tegenover huisnummer 79 is onlangs verwijderd. Uit diverse meldingen bleek dat fietsers op dit punt in de verdrukking komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws

Jaar van het Dak campagne van start

Leiden - Gisteren is de campagne 'Jaar van het Dak' officieel van start gegaan. Organisatoren gemeente Leiden, PLNT en RAP Leiden...

Voorkeur zonneakkers rond landingsbanen Schiphol

Haarlemmermeer - De gemeente Haarlemmermeer wil zoveel mogelijk inzetten op zonnepanelen op daken, maar wil ook een gebied aanwijzen dat de...

Geld gevonden voor damwanden jachthaven Winschoten

Winschoten - De houten damwanden van de jachthaven in Winschoten zijn nodig aan vervanging toe. De huidige wanden zijn aangebracht...

Eerste inwoner van Krimpen overleden aan coronavirus

Krimpen aan den IJssel - Zojuist is bekend geworden dat dit weekend de eerste inwoner van Krimpen aan den IJssel is...

Meedenkersnetwerk wijst de weg en een luisterend oor

Hillegom, Lisse, Teylingen - Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk...