Noodlokalen voor Bonhoeffercollege

Bonhoeffercollege
© Google Maps

Castricum – Door een onverwacht grote toeloop van nieuwe leerlingen kampt het Bonhoeffercollege met ingang van komend schooljaar met een tekort aan lokalen. De gemeente – die verantwoordelijk is voor de onderwijshuisvesting – gaat noodlokalen bekostigen.

 Leerlingenaantallen

De prognoses voor de leerlingenaantallen in het voortgezet onderwijs in de gemeente Castricum gaven voor de komende jaren wel een geringe groei aan, maar de verwachting was dat de drie VO-scholen in de gemeente dit goed zouden kunnen opvangen. Vooral door de belangstelling uit andere gemeenten is de groei van het aantal leerlingen van het Bonhoeffercollege groter dan voorzien, zo bleek uit de inschrijvingen voor komend schooljaar. Het schoolbestuur SVOK (Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland) heeft om die reden bij de gemeente een verzoek ingediend voor het plaatsen van noodlokalen.

De gemeente heeft aan het prognosebureau gevraagd de leerlingenprognoses voor de scholen voor voortgezet onderwijs in onze gemeente te laten herijken. Die nieuwe meting rechtvaardigt de plaatsing van noodlokalen.

noodlokalen

Deze noodlokalen worden in januari door de gemeente gefinancierd, op basis van de gemeentelijke begroting voor 2019 (en verder). Het schoolbestuur SVOK  heeft besloten de noodlokalen te voorfinancieren voor de periode september-december.

De plaats van de (vier) noodlokalen is gepland tussen de gymzaal en het hoofdgebouw.

 

Schoolbestuur en gemeente zijn blij dat op zo’n korte termijn de huisvesting van de leerlingen is gewaarborgd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam