Ontwerp in de maak voor woningbouw Bladstraat Tuitjenhorn

tuitjenhorn
jarmoluk / Pixabay

Tuitjenhorn – Betaalbaar wonen. Dat is de belangrijkste conclusie die de dorpsraad en de projectgroep van omwonenden, jongeren en anderen hebben getrokken voor de kleine woningbouwlocatie aan de Bladstraat in Tuitjenhorn. Aan de hand van hun wensen en argumenten legt de gemeente nu de laatste hand aan een schetsontwerp. Het worden negen betaalbare woningen, voor starters en senioren. In september kunnen de eerste plannen worden getoond aan het dorp.

De komst van de woningen is een wens van de dorpsraad van Tuitjenhorn, die hiervoor ook een onderzoek heeft gehouden onder de dorpsbewoners. Betaalbare woningen voor de starters en senioren kwamen als voorkeur uit de bus. Vanuit een oproep is een projectgroep gevormd, die meedenkt over de invulling. De gemeente honoreert de wensen zoveel mogelijk. Zo betrekt de gemeente, speciaal op verzoek van een omwonende in dit team, het straatbeeld in het ontwerp. Twee seniorenwoningen onder 1 kap komen zodoende in de omgeving waar dit past. Woningen in een rij van zeven komen aan de kant waar nu ook al woningen in rij staan.

Inloopavond

In het ontwerp moet ook de verkeers- en parkeersituatie worden meegenomen. In september kan de gemeente de eerste schetsontwerpen tonen aan het dorp en kan iedereen zijn mening geven. Zodoende kan de gemeente het plan nog aanpassen voordat de echte bestemmingsplanprocedure begint. Op woensdagavond 26 september, 19.00 uur  is de inloopavond gepland in de Ondernemerscentrale (voormalig gemeentehuis) in Tuitjenhorn. Direct omwonenden worden hiervoor nog persoonlijk uitgenodigd. Nader nieuws hierover volgt begin september.

Wethouder Jelle Beemsterboer is alvast heel blij met dit begin. “Er is lang gewacht op woningbouw in Tuitjenhorn. Voor de jonge inwoners in dit dorp die hier ook willen wonen is dit een kans. Ik zie in september graag zoveel mogelijk belangstellenden op de inloopavond.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam