Brandweer in Ootmarsum zet bedrijven in het zonnetje

brandweer, Deltasport
Foto: Jeffrey Groen - © Regio Online

Ootmarsum – Op vrijdag 1 februari geeft John Joosten, burgmeester van Ootmarsum, het startschot van de regionale wervingscampagne van Brandweer Twente. Voor 20 van de 29 kazernes in Twente zoekt de brandweer nieuwe vrijwilligers. Ook voor de brandweerkazerne in Ootmarsum zijn we op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Vanuit 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoekt de brandweer weer enthousiaste vrijwilligers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Kazerne Ootmarsum

Voor de kazerne in Ootmarsum aan de Laagsestraat zijn we op zoek naar drie enthousiaste vrijwilligers. “Op dit moment zijn er 15 vrijwilligers actief in Ootmarsum en er is plek voor 20. We werven nu drie personen en na de zomer nog eens drie”, aldus Harald Schulten, kazernecoördinator van Ootmarsum. “Onze kazerne werd vorig jaar 65 keer gealarmeerd voor een burger in nood. We zoeken vooral mensen die overdag in de buurt van de kazerne zijn. Naast de aftrap van de campagne organiseren we diverse activiteiten, waaronder de ‘laat ons niet barsten’ challenge.”


Werkgevers van vrijwilligers

Dit jaar richt onze campagne zich ook op Twentse werkgevers. “In diverse bedrijven rondom onze kazernes werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf”, aldus Karin Groenewegen, teamleider bij de brandweer. Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig, omdat zij via de brandweer een geldig certificaat ontvangen.” Om werkgevers daarvan bewust te maken en om de huidige werkgevers van vrijwilligers te bedanken, overhandigt de brandweer dit jaar aan de werkgevers van de vrijwilligers een werkgeversbordje met de tekst ‘hier werken brandweervrijwilligers’. De eerste bordjes reikt burgemeester John Joosten op 1 februari om 10.30 uur uit aan een aantal ondernemers In Ootmarsum. Het werkgeversbordje kan aan de gevel van het bedrijf, zo is voor iedereen te zien dat de ondernemer maatschappelijk betrokken is.  

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: als de pager gaat wordt op je gerekend, ook overdag. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks, hiervoor ontvang je een vergoeding.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam