College stemt in met gebiedsplan voor de A1-zone

gebiedsplan voor de A1-zone

Wierden – Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het gebiedsplan voor de A1-zone in Twente. Dit plan is een richtinggevende visie die kansen biedt voor het gebied 800 meter aan beide kanten van de A1. De visie is tot stand gekomen in samenspraak met bewoners, bedrijven, andere Twentse gemeenten, het waterschap en de provincie.   

De verbreding van de A1 door Rijkswaterstaat is op komst. De gemeente Wierden ziet deze verbreding als een kans om het gebied rondom de A1 verder te ontwikkelen. De mogelijkheden tot ontwikkeling zijn vastgelegd in de visie waarbij in de gemeente Wierden de focus ligt op de A1-zone bij Enter en de oversteek met de Regge.

“Met deze visie zijn er op de korte en de lange termijn volop mogelijkheden om de directe omgeving rondom de A1 aan te pakken en de kwaliteit van de ruimte te verbeteren”, legt wethouder Johan Coes uit. Alle plannen die in de visie zijn opgenomen, komen in aanmerking voor cofinanciering. “Het is dus niet zo dat plannen die genoemd worden ook direct worden uitgevoerd. We moeten eerst, samen met andere gemeenten en partners, zorgen dat er geld is voor de plannen.”

Bewonersavonden

De plannen die in de visie staan, zijn samen met de bewoners van het gebied gemaakt. Tijdens meerdere bewonersavonden zijn de bewoners op de hoogte gehouden van de plannen maar konden zij ook zelf ideeën aandragen om het gebied rondom de A1 te verbeteren. Zo is onder meer het bewonersinitiatief om een geluidswal te plaatsen langs de A1 in Enter toegevoegd aan het plan en is vastgelegd dat het water tussen de A1 en bedrijventerrein De Vonder blijft behouden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam