Eenrichtingsverkeer als oplossing voor verkeershinder Stamanstraat

Eenrichtingsverkeer
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Wierden – De Stamanstraat wordt eenrichtingsverkeer. Dit besluit heeft het college genomen in samenspraak met de bewoners. Na invoering is de Stamanstraat met de auto alleen vanaf de Smeijerskampstraat te bereiken. Voor fietsers verandert er niets.

Verkeersmetingen

Uit verkeersmetingen blijkt dat er in de Stamanstraat vier keer zoveel auto’s rijden als in een vergelijkbare straat en dat 75% van de auto’s te hard rijdt. Om tot een goede oplossing te komen die de verkeershinder vermindert, heeft de gemeente met de bewoners verschillende opties bekeken. Tijdens de bewonersavond werd unaniem gekozen voor een eenrichtingsweg waarbij automobilisten vanaf de Smeijerskampstraat links of rechts de Stamanstraat inrijden.

Eenrichtingsverkeer

De invoering van eenrichtingsverkeer heeft ook invloed op andere verkeerssituaties in de buurt. Zo moet de huidige inrit van de Botterhof worden aangepast zodat bevoorradingsverkeer voldoende ruimte heeft om te draaien. Als het instellen van eenrichtingsverkeer er voor zorgt dat de verkeershinder in de Stamanstraat afneemt, wordt op termijn ook de verkeersdrempel op de kruising Schoolstraat/Marktstraat aangepast.

Binnenkort wordt het verkeersbesluit ter inzage gelegd en kan er eventueel bezwaar worden gemaakt tegen het besluit. Als het zover is, wordt dit op de gebruikelijke wijze kenbaar gemaakt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam