Fietspad Van Koersveldweg in Albergen bijna klaar

Koersveldweg
Foto: (v.l.n.r.): Wethouder Erik Volmerink, Jeanette Lansink - voorzitter dorpsraad Albergen, Marcel oude Nijenweme - dorpsraad Albergen en Elise Meijer - dorpsraad Albergen.

Albergen – Aannemer/wegenbouwer Lansink legde vlak voor het nieuwe jaar de laatste hand aan het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Van Koersveldweg in Albergen. “Fietsers kunnen nu veiliger langs de Van Koersveldweg fietsen. Hiermee gaat een grote wens van de dorpsraad in vervulling”, vertelt wethouder Erik Volmerink.

Weersomstandigheden zorgden voor overlast 

De weersomstandigheden zaten in de laatste weken niet echt mee, maar toch is het gelukt om het fietspad eind 2017 open te stellen. De aannemer zal de komende tijd alleen nog enkele kleine afwerkpunten wegwerken.

 Vrachtverkeer en fietsers gescheiden

De gemeenteraad heeft in 2016 geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van een fietspad, om de combinatie van vrachtverkeer en fietsers op de Van Koersveldweg veiliger te maken. Daarna zijn er verschillende uitvoeringsvarianten onderzocht. In het voortraject heeft er intensief overleg met de dorpsraad plaatsgevonden. “In samenspraak met de dorpsraad hebben we ervoor gekozen het fietspad aan de kant van de bebouwde kom aan te leggen, hoewel daar eigenlijk te weinig ruimte voor een vrijliggend fietspad was. De aanliggende bedrijven waren bereid om mee te werken, waardoor er voldoende ruimte ontstond om het fietspad aan die kant aan te leggen”, aldus de wethouder.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam