Gastles over leven met een handicap voor leerlingen Het Prisma

Gastles

Borne – Donderdag 19 april deden de leerlingen van groep 8 van basisschool Het Prisma in Borne mee aan het project (S)Cool on Wheels. Ze kregen een bijzondere gastles over leven met een handicap. Door het project leren kinderen op een speelse en interactieve wijze hoe het is om een handicap te hebben, welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten.

(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theoriegedeelte en een sportclinic waarbij kinderen leren hoe je moet rijden in een rolstoel en rolstoelbasketbal spelen. De kinderen bekijken in de klas filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en mogen vragen stellen aan Johan Reekers en Geert Henk Wessels, docenten van (S)Cool on Wheels, die zelf een lichamelijke beperking hebben.

Fantastische ervaring

‘Het was een fantastische ervaring’, vertelt Meester Guido. ‘De kinderen hebben zichtbaar
genoten en heel veel geleerd! Ik vind het erg belangrijk dat kinderen leren omgaan met mensen die een beperking hebben. Ze moeten weten dat veel van die mensen nog supergave dingen kunnen doen.
Ook leren kinderen respect hebben voor mensen met een beperking, doordat ze het zelf nu
ervaren. Ze voelen echt hoe het is. Als school gaan we hier volgend jaar ook zeker mee door. Zo staat er al een sponsorloop gepland voor het Fonds en gaan we proberen te regelen om in alle groepen een clinic te krijgen.’

Kinderen zijn enthousiast

Niobe vertelt: ‘Ik vond het erg leuk, omdat iedereen heel energiek meedeed met het
rolstoelbasketbal.’ Aidyn vult haar aan: ‘Die heren hebben een ontzettend goed
doorzettingsvermogen.’ ‘Naast lekker sporten was het ook leerzaam’, zo vertelt Mascha. ‘Leuk dat je een beetje kan zien en voelen hoe hun leven is en merkt dat je prima kunt sporten met een handicap’. Silke en Esther vinden het vooral knap dat de docenten zo goed met hun handicap omgaan. ‘Het was erg leuk dat we zelf ook in een rolstoel mochten en dat ze ons leerden hoe dat werkt. Hun eigen verhaal was ook erg meeslepend! Knap hoe die mensen zo soepel bewegen in hun rolstoel.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam