Johan Haarhuis krijgt zilveren medaille van KMRD

Haarhuis

Albergen – Op donderdag 28 juni om 14:00 uur ontvangt Albergernaar Johan Haarhuis in het gemeentehuis van Tubbergen uit handen van het bestuur van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) een zilveren medaille voor zijn heldhaftig optreden op 13 februari 2018.

Waaraan heeft Johan Haarhuis zijn medaille te danken?

Op de bewuste dag, 13 februari, was Johan Haarhuis aan het sporten in de sportschool van Albergen, toen hij door het raam zag dat er wat commotie was in de naastgelegen visvijver. Het bleek dat een 12-jarige jongen had geprobeerd de dichtgevroren plas over te steken per fiets. Halverwege was hij echter door het ijs gezakt en kon niet meer zelfstandig uit het water komen.

Johan Haarhuis bedacht zich geen moment, en baande zich met kracht een weg door de ijsmassa, richting de inmiddels onderkoeld geraakte drenkeling. Redder Johan vertelde dat de jongen al een paar keer kopje onder ging. De plek waar hij lag kon ook Johan niet meer staan. Als Johan hem niet had gered was de kans groot dat de hulp te laat was geweest. Daarbij heeft onze held ook zelf een risico gelopen.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam