Nader onderzoek voor gecentraliseerde huisvesting Reggesteyn

onderzoek
© Google Streetview

Nijverdal – Een van de besluiten die het nieuwe college en vervolgens de nieuwe gemeenteraad zal nemen gaat over de toekomstbestendige huisvesting van CSG Reggesteyn in Nijverdal. Uit een gemeentelijk onderzoek blijkt dat de voorlopige voorkeurslocatie de huidige plek aan de Noetselerbergweg is. Als tweede locatie is een terrein aan de P.C. Stamstraat in beeld, maar die locatie moet volgens het college eerst nog in breder perspectief worden beschouwd voor een definitief besluit kan worden genomen.

Sinds 2014 staat de nieuwbouw van Reggesteyn op de agenda van zowel de school als de
gemeente. In verband met het krimpend aantal leerlingen is het wenselijk de beide
vestigingen samen te voegen. Die huidige vestigingen bieden te veel ruimte voor het
aantal leerlingen. Een nieuw gebouw op één plek moet een antwoord geven op de
uitdagingen van de toekomst: onderwijskundig, technisch maar ook op het gebied van
duurzaamheid.

Gezamenlijk onderzoek school en gemeente

In 2017 is besloten dat er gespaard gaat worden voor de gecentraliseerde huisvesting en
is een onderzoek gestart naar vier mogelijke locaties. Een gemeentelijke werkgroep heeft
samen met het bestuur van Reggesteyn deze vier locaties onderzocht. De huidige
vestiging aan de Willem de Clercqstraat en een terrein aan de meester Tijhuisweg bij het
station zijn in dit onderzoek afgevallen.

onderzoek
© Google Streetview

Voor het terrein aan de P.C. Stamstraat moet eerst nader worden onderzocht of het
haalbaar is de nieuwe school onder te brengen in (een gedeelte van) panden die tot het
industrieel erfgoed van de gemeente kunnen worden gerekend. Na dat onderzoek
kunnen het nieuwe college en de nieuwe raad een beslissing nemen.
Onderwijswethouder Anja van den Dolder: “ik ben blij dat wij voor de nieuwe
gemeenteraad en het nieuwe college een gedegen basis voor verdere besluitvorming
hebben kunnen neerleggen”.

Ook de Reggesteyn-bestuurder Aart van ’t Veld toont zich tevreden: “als schoolbestuur
zijn wij blij met de duidelijkheid over de voorkeurslocaties. Wij hebben het vertrouwen
dat de raadsfracties hun standpunten over duurzaamheid zullen onderstrepen en ons,
maar vooral ook de gemeenschap een nieuw, toekomstbestendig en duurzaam
schoolgebouw gunnen.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam