Wildwesttaferelen Almelo: politie schiet bij achtervolging en aanhoudingen

fietsster, Wildwesttaferelen, dubbel
© Regio Online. Fotograaf: Richard Luthart

Almelo – Het is een wonder dat afgelopen nacht tijdens wildwesttaferelen door Almelo geen slachtoffers zijn gevallen, zegt de politie. Een 38-jarige man veroorzaakte ‘levensgevaarlijke situaties’ door met hoge snelheid door het centrum te scheuren, waar veel uitgaanspubliek op de been was. 

Wildwesttaferelen

Uiteindelijk botste de bestuurder tegen een rij geparkeerde auto’s. Hij ging er te voet vandoor, maar werd even later toch opgepakt. Daar waren pepperspray en waarschuwingsschoten voor nodig.

Forse hoeveelheid drugs

De achtervolging begon toen agenten een auto zagen rijden waarvan ze wisten dat die geregeld wordt bestuurd door een ‘bekende veelpleger zonder rijbewijs’. Ook twee andere inzittenden, van 19 en 21 jaar, zijn gearresteerd. De politie heeft bloed afgenomen van de bestuurder, omdat hij mogelijk onder invloed was van drugs. Alle drie de mannen in de auto bleken ook een ‘behoorlijke hoeveelheid’ drugs bij zich te hebben.

Vijf geparkeerde auto’s raakten door de dollemansrit beschadigd. Ook de vluchtauto en een politiewagen kwamen er niet ongeschonden vanaf.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam